2022-01 Nieuwsbrief Wikimedia België

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nieuwsbrief januari 2022

Gelukkig nieuwjaar![bewerken]

We missen onze vrijwilligers. We willen onze leden van harte een corona-arm nieuwjaar wensen. Mochten we toch in de mogelijkheid zijn om opnieuw fysieke activiteiten te kunnen organiseren.

21e verjaardag van Wikipedia[bewerken]

We vieren de 21e verjaardag van Wikipedia op dinsdag 11 januari 2022 van 19:00 tot 21:00 via, jawel, een informele videoconferentie. Er is geen speciaal programma, maar het laat de deelnemers wel toe om met elkaar in contact te komen. Er is een virtueel podium beschikbaar mocht iemand iets willen presenteren.

Geen user account nodig. Het platform presenteert zichzelf als een lobby waar deelnemers in kleine groepjes met elkaar kunnen communiceren. Hetzelfde platform kan gebruikt worden voor presentaties en conferenties. We willen dit platform wekelijks gebruiken voor een Wiki Helpdesk of een informele babbel. |

Wiki Loves Heritage[bewerken]

We zoeken vijf of meer vrijwilligers om als jury de fotowedstrijd van Wiki Loves Heritage 2021 tegen eind januari te jureren. Kandidaten voor de jury kunnen hun gebruikersnaam bekend maken via email naar support@wikimedia.be. De selectie gebeurt in 3 ronden en neemt in totaal ongeveer 2 tot 3 uur in beslag. De prijsuitreiking volgt op 10 februari 2022 gedurende de Public Domain day.

Wikimedian in residence[bewerken]

Bedankt voor uw milde giften met fiscaal voordeel via het Fonds Vrienden van Wikimedia België. In 2022 willen we een project starten van Wikimedian in residence. Musea of erfgoedverenigingen kunnen zich kandidaat stellen via support@wikimedia.be.

Contacteer ons[bewerken]

Activiteitskalendar
Video chat

Bron[bewerken]

Licentie

Logo Wikimedia België De eerste versie van dit bericht is afkomstig van be.wikimedia.org, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder de licentie Creative Commons Attribution-ShareAlike
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?