Naar inhoud springen

2012-03 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 16

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2012-03 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 16

Algemene Ledenvergadering[bewerken]

Wikimedia Nederland kent per jaar tenminste twee ledenvergaderingen, één in het voorjaar, één in het najaar. In het voorjaar, nu op 24 maart, wordt het gehele bestuur opnieuw gekozen, de plannen voor het lopende jaar worden voorgesteld, spelende zaken besproken.

Deze keer was de opkomst vrij hoog: 25 van onze ruim 160 leden waren gekomen, twee hebben een machtiging gestuurd. Waaraan het aantal deelnemers afhangt is het bestuur een volkomen raadsel, was het mooie weer op die zaterdag dus wel in het voordeel van de vereniging? Ook al konden niet alle onderwerpen werden afgehandeld heeft de vrij strakke agenda voor wat resultaten gezorgd. Helaas zal het nodig zijn om van een barbecue op 3 juni (details later) formeel een kleine ledenvergadering te maken want de strategie-teksten zijn wel voor later in het jaar nodig.

Nieuw bestuur[bewerken]

Op de Algemene ledenvergadering werd een nieuw bestuur gekozen. Zoals in het vorige bestuur zijn er zeven bestuursleden, het maximum aantal dat onze statuten veroorloven. Herkozen werden Paul Becherer, nu het langst zittende bestuurslid, Ziko van Dijk en Cyriel Brusse.

Nieuw aan boord zijn Sandra Fouconnier, Sarah Morassi en Frans Grijzenhout, en ook Ad Huikeshoven, die zes jaar in de kascommissie zat. Nieuw in de kascommissie is Mark Wesbeek naast Ronald Beelaard.

Niet meer in het bestuur zijn Jane Darnell, Siebrand Mazeland, Maarten Brinkerink en Marco Swart, de laatste is sinds 2009 in het bestuur geweest. Ze hebben allemaal aangegeven dat ze de vereniging graag verder, op een andere manier, willen steunen. Allen bedankt voor hun tijd en energie!

De SOM van vrije kennis[bewerken]

Vorderingen wervingstraject: aangeven dat leden tijdens de ledenvergadering worden bijgepraat. Verder niets melden.

Wij zijn wij, en zo heten we ook[bewerken]

wikimedia.nl

De vereniging der verenigingen op komst[bewerken]

Ontwikkeling Chapters Council/Association http://meta.wikimedia.org/wiki/Chapters_Council / http://wmnederland.nl/2012/03/12/vereniging-van-landelijke-wikimedia-verenigingen-op-komst/ De landelijke Wikimedia-verenigingen, zoals Wikimedia Nederland, willen een internationale vereniging oprichten. De "Wikimedia Chapters Association" will onder meer gezamenlijk tegenover de Wikimedia Foundation kunnen optreden. Bovendien moet de Association de "chapters" (de landelijke verenigingen) in hun ontwikkeling ondersteunen. Wie meer wil te weten komen kan bijvoorbeeld met Ziko van Dijk contact opnemen.

Zaterdag is Wikizaterdag[bewerken]

WikiZaterdag!

Wiki loves steun[bewerken]

Wiki Loves Monuments oproep

+ gratis WLM 2012 kalender inschrijving [1]?

Wikimedia Conferentie ook[bewerken]

Conferentie oproep?

Meer op de hoogte[bewerken]

De vereniging is vele communicatie-kanalen rijk. Maar wie meer op de hoogte van alle zaken wil zijn kan het best lid worden van de 'verenigingslijst' wikimedianl-l. LINK Wel heeft de vereniging een 'ledenlijst' met een één-richtings-verkeer maar daarvan durft het bestuur niet al te vaak gebruik te maken - sommige leden willen niet te vaak post krijgen.

Stamtafel[bewerken]

In Utrecht komen Wikimedianen bij elkaar voor een 'stamtafel', 's avonds in een restaurant. Wie wil komen en kijken of op de wiki steeds een actuele uitnodiging staat? nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Ontmoeten

Teahouse, very English for beginners[bewerken]

Nieuw op de Engelstalige Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Teahouse Nieuwelingen kunnen vragen posten en krijgen bijna altijd een goed antwoord van ervaren Wikipedianen. Misschien ook iets voor de Nederlandstalige?

Teylers ​​edit-a-thon[bewerken]

Op zaterdag 28 april organiseren we samen met het Teylers Museum een middag om aan artikelen te werken voor de Teylers challenge. Het Teylers Museum nodigt u van harte uit om een ​​edit-a-thon en backstage evenement mee te maken op 28 april 2012. Alle actieve Wikipedianen en natuurlijk de deelnemers van de meertalige Challenge worden uitgenodigd, maar de groep die kan worden ontvangen in het museum is beperkt, dus schrijf je je nu in! Het doel van dit evenement is om de deelnemers van het Teylers dag de gelegenheid om Teylers curatoren te ontmoeten, vragen te stellen over de artikelen waar ze aan werken en om literatuur en archiefmateriaal te raadplegen over de geschiedenis van het museum en de collecties. Het evenement vindt plaats in de studiezaal van de kunst collectie en daar is ook wifi beschikbaar. De deelnemers worden aangemoedigd om bestaande artikelen uit te breiden en te nieuwe artikelen te bewerken in samenwerking met curatoren van het museum.

Als je de dag niet kan bijwonen, maar vragen heeft over de collecties of als je een andere vraag heeft, kunt u terecht op de samenwerking pagina.

Datum
28 april 2012
Tijd
13:00u – 17:00u
Plaats
Teylers Museum
Adres
Spaarne 16, 2011 CH, Haarlem

Bron[bewerken]


Licentie

Logo Wikimedia nederland De eerste versie van dit bericht is afkomstig van nl.wikimedia.org, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder de licentie Creative Commons Attribution-ShareAlike