Naar inhoud springen

2011-12 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 14

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2011-12 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 14

Nieuwjaarsborrel[bewerken]

Het bestuur nodigt je van harte uit voor de nieuwjaarsborrel op zaterdagmiddag 21 januari in Haarlem. Ook donateurs, partners en andere geïnteresseerden zijn welkom. Graag inschrijven via https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=nl&formkey=dEpETXhaRUF4bDFYVmFxb3U5b0d0QWc6MQ#gid=0

Om 13:00u biedt Teylers Museum een rondleiding aan inclusief een kijkje achter de schermen bij dit unieke museum. Vergeet je fotocamera niet: Teylers stelt je in de gelegenheid om unieke foto's te maken van hun collectie.

Aansluitend is er een borrel met kleine versnapering. Na de borrel kun je eventueel, op eigen kosten, met ons een hapje eten.

Datum: 21 januari 2012
Tijd vooractiviteit Teylers Museum: 13:00u
Tijd borrel: 16:00u
Plaats: Studio Boven, Haarlem
Inschrijven: via dit formulier

Uitslag Wiki Loves Monuments Europa[bewerken]

Na bijna een jaar van voorbereidingen is er een Europese winnaar van Wiki Loves Monuments 2011. Mihai Petre heeft gewonnen met een foto van het klooster van Chiajna in de winter. Dit gebouw is gelegen in de buurt van Boekarest.

18 landen hebben deelgenomen aan de organisatie van de fotowedstrijd en er zijn meer dan 165.000 foto's instuurd door meer dan 5000 - vaak nieuwe - gebruikers. Van deze 160.000 fotos werden 169 finalisten ingezonden ter beoordeling van de Europese jury. De winnende foto's worden uitgegeven in kalendervorm. De jury heeft een juryrapport samengesteld dat is de downloaden op Wikimedia Commons.

Link: https://web.archive.org/web/20120504141007/http://www.wikilovesmonuments.eu/2011/12/12/and-the-winner-is-%E2%80%A6/

Nabeschouwing GLAMcamp[bewerken]

Van 2 tot en met 4 december vond in Amsterdam een GLAMcamp plaats. Dat is een soort werkconferentie over cultureel erfgoed ("GLAM": galleries, libraries, archives, museums). Nadat eerder in dit jaar in New York een start werd gemaakt, kwamen nu zo'n 60 Wikimedianen uit 22 landen bij elkaar. In een publieke sessie presenteerden enkele van onze partnerorganisaties hun samenwerking met ons: Het Stedelijk Museum, het Tropenmuseum en Europeana, het Europees netwerk van erfgoedinstellingen.

De GLAMcampers werkten aan procedures voor de internationale samenwerking van Wikimedianen die in contact zijn met erfgoedinstellingen. Daarnaast was het belangrijk om elkaar überhaupt te leren kennen. Een klein hoogtepunt van hun bezoek aan Nederland was het kijkje achter de coulissen van het Amsterdam Museum.

Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikipedia_Signpost/2011-12-05/News_and_notes

Kort nieuws[bewerken]

Bron[bewerken]


Licentie

Logo Wikimedia nederland De eerste versie van dit bericht is afkomstig van nl.wikimedia.org, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder de licentie Creative Commons Attribution-ShareAlike