Naar inhoud springen

2010-05 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 8

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2010-05 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 8

Een nieuw bestuur![bewerken]

Op 13 maart koos de Algemene Ledenvergadering een nieuw bestuur. Nieuw in het bestuur zijn Marianne Korpershoek, die de functie van secretaris op zich zal nemen, en Paul Becherer, die penningmeester wordt. Lodewijk Gelauff, Hay Kranen en Marco Swart blijven deel uitmaken van het bestuur, evenals Jose Spierts. Zij blijft voorzitter van de vereniging. Afscheid werd genomen van Mark Wesbeek en Piter Siebenga. De notulen van de ALV zijn te vinden op onze website. De volgende ALV vindt plaats op zaterdag 26 juni.

Conferentie Vrij Cultureel Erfgoed[bewerken]

Steeds meer culturele instellingen werken samen met Wikimedia om delen van hun collectie onder een vrije licentie beschikbaar te stellen voor het publiek. In het najaar organiseert Wikimedia Nederland een eendaagse conferentie voor musea, archieven, bibliotheken en andere instellingen die collecties beheren. Bezoekers worden geïnformeerd over vrije licenties en aangemoedigd om hun eigen materiaal via Wikimedia te ontsluiten. Interesse om mee te helpen? Stuur een mailtje naar wm-nl at wikimedia.org.

Wiki loves bieb![bewerken]

Wikimedia Nederland is samen met de Openbare Bibliotheek Vlissingen begonnen aan een pilotproject over mediawijsheid en lokaal cultureel erfgoed. Voor het onderwerp mediawijsheid worden o.a. lessen en materialen voor scholen ontwikkeld over het gebruik van Wikipedia, Meer weten of meedenken? Kijk dan hier.

CoSyne[bewerken]

Op 7 en 8 april vond de kick-off meeting van CoSyne plaats. CoSyne is een Europees project op initiatief van de Universiteit van Amsterdam en heeft tot doel software te ontwikkelen die het eenvoudiger maakt om wijzigingen in een wikipagina automatisch door te voeren in wikipagina's in een andere taal. Wikimedia Nederland speelt een rol in het onderzoeken van de bruikbaarheid van de software. Interesse in dit project? Mail naar wm-nl at wikimedia.org.

Fotowedstrijd rijksmonumenten[bewerken]

Op Wikipedia zijn vrijwilligers al geruime tijd bezig met het aanleggen van complete lijsten van alle rijksmonumenten in Nederland, gesorteerd per plaats. Om voor al die rijksmonumenten ook foto's onder een vrije licentie beschikbaar te krijgen, organiseert Wikimedia Nederland in september samen met Wikipediavrijwilligers een fotowedstrijd. Het publiek wordt een maand lang opgeroepen monumenten te bezoeken en er foto's van te maken voor Wikipedia. De foto's worden geüpload via een speciale projectwebsite en er zijn leuke prijzen te winnen. Meehelpen met het organiseren van dit project? Kijk dan hier.

Algemene ledenvergadering[bewerken]

Op zaterdag 26 juni zal er een algemene ledenvergadering plaats vinden. De locatie en agenda zal later nog worden gecommuniceerd. Waarschijnlijk zal de ALV plaats vinden in Utrecht.

Bijeenkomst werkgroep auteursrecht[bewerken]

De commissie auteursrecht die enige tijd een slapend bestaan heeft gehad, komt weer bij elkaar voor een kick off, op maandag 28 juni in de Amershof in Amersfoort. Geinteresseerden kunnen zich opgeven via onze website of via het bekende e-mail adres: wm-nl at wikimedia.org

Agenda[bewerken]

Zaterdag 26 juni: Algemene Ledenvergadering Maandag 28 juni: Bijeenkomst werkgroep auteursrecht, Amershof (Amersfoort)

Bron[bewerken]


Licentie

Logo Wikimedia nederland De eerste versie van dit bericht is afkomstig van nl.wikimedia.org, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder de licentie Creative Commons Attribution-ShareAlike