Naar inhoud springen

2009-10 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 6

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2009-10 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 6

Open beelden

[bewerken]

Beeld en Geluid heeft, in samenwerking met Kennisland, het initiatief "Open Beelden" gelanceerd; een website met audiovisuele collecties die onder een vrije licentie kunnen worden hergebruikt. Als onderdeel hiervan zijn 200 items van het historische Polygoonjournaal vrijgegeven onder een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijkdelen (BY-SA) licentie. 16 videos zijn al ge-upload naar Wikimedia Commons: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Polygoonjournaal . Er wordt verder gekeken naar hoe Beeld en Geluid structureel kan bijdragen aan Wikimedia Commons. Verder kan iedereen filmpjes van www.openbeelden.nl overzetten naar Wikimedia Commons.

ALV 6 juni

[bewerken]

Op 6 juni werd een ledenvergadering gehouden met op de agenda een aangepaste begroting voor 2009, toekomstvisie en de wijze waarop bestuursverkiezingen in de toekomst moeten worden gehouden. De notulen zijn intussen beschikbaar: http://nl.wikimedia.org/wiki/Notulen20090606

Nieuwe bankrekening

[bewerken]

Wikimedia Nederland is van bank gewijzigd en heeft daarom een nieuw rekeningnummer. Het nieuwe rekeningnummer is 49.71.64.833 ten name van Vereniging Wikimedia Nederland te Utrecht. Wilt u zo vriendelijk zijn om deze wijziging in uw administratie te verwerken en eventueel door te geven aan uw bank? (Bijvoorbeeld bij periodieke donaties).

De nieuwe rekening is ondergebracht bij ABN AMRO en wij vertrouwen erop daarin een betrouwbare en prettige partner te hebben gevonden om mee samen te werken en waarmee we in de nabije toekomst nieuwe initiatieven kunnen ontwikkelen op het gebied van betaalgemak voor onze leden en donateurs. Hierover hoort u binnenkort meer.

Auteursrechtenlobby

[bewerken]

Op 18 juli organiseerde Wikimedia Nederland een Chapters Meeting in het kader van Europese wet- en regelgeving, voornamelijk op het gebied van auteursrecht. Vertegenwoordigers van zes chapters en de Wikimedia Foundation namen hieraan deel. Deze bijeenkomst was er op gericht elkaar beter te leren kennen, te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om te lobbyen en het eens te worden over een algemene visie op deze lobby. Het volgende doel is een strategie voor de lobby op te zetten.

Tijdens Wikimania heeft Lodewijk een discussie georganiseerd over de mogelijke onderwerpen die tijdens de lobby aan bod kunnen komen. Op die manier kon input vanuit de gemeenschap worden verzameld en een beter overzicht worden gevormd waar aan gewerkt kan worden.

Wiki Loves Art / NL

[bewerken]

In juni werd samen met Creative Commons, de Museumvereniging en DEN de Nederlandse versie van Wiki Loves Art georganiseerd. Met meer dan 45 deelnemende musea, 200 fotografen en 5400 vrije foto's was Wiki loves art een groot succes. Onder de deelnemende musea waren het Van Goghmuseum, het Tropenmuseum, het Boijmans van Beuningen en het Gemeentemuseum, maar door het hele land konden musea bezocht worden.

In de meeste deelnemende musea kon gedurende de hele maand gefotografeerd worden, terwijl enkele musea speciale events organiseerden voor de fotografen. De foto's zijn intussen ge-upload naar Wikimedia Commons, en kunnen nu worden toegevoegd aan allerhande artikelen in Wikipedia. De prijswinnende foto's zijn intussen ook bekend: https://web.archive.org/web/20160306041123/http://www.wikilovesart.nl/winnaars/

Op 4 juli werd een zomerse barbecue voor Wikimedianen georganiseerd in Eindhoven. Meer dan 30 deelnemers leerden elkaar hier beter kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Translation Rally

[bewerken]

Met de financiële steun van Wikimedia Nederland werd Stichting Open progress in staat gesteld om nogmaals een Translation Rally te organiseren met als doel MediaWiki beter vertaald te krijgen in alle talen. Een bedrag van 1000 euro werd verdeeld over alle deelnemers die meer dan 500 vertalingen maakten binnen de gestelde week. Als een gevolg hiervan werden 36,000 nieuwe vertalingen gemaakt en werd het geld uiteindelijk over 36 vertalers verdeeld.

Bron

[bewerken]


Licentie

Logo Wikimedia nederland De eerste versie van dit bericht is afkomstig van nl.wikimedia.org, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder de licentie Creative Commons Attribution-ShareAlike