2009-03 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 4

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2009-03 Nieuwsbrief Wikimedia Nederland 4

Even voorstellen: het nieuwe bestuur[bewerken]

Op de algemene ledenvergadering van 31 januari j.l. is er door de leden van de vereniging een nieuw bestuur gekozen. Na de verkiezing hebben de nieuwe bestuursleden intern een verdeling van posten gemaakt. Het nieuwe bestuur bestaat uit:

  • José Spierts (voorzitter)
  • Mark Wesbeek (penningmeester)
  • Hay Kranen (secretaris)
  • Lodewijk Gelauff
  • Piter Siebenga
  • Marco Swart

Nieuwe verenigingswebsite[bewerken]

Wikimedia Nederland is van plan om de huidige verenigingswebsite een flinke opfrisbeurt te geven, zowel op grafisch als inhoudelijk vlak. Het doel is de projecten en activiteiten van de vereniging beter te presenteren en het makkelijker te maken om lid te worden. Uiteraard willen we graag de leden betrekken bij de ontwikkeling van de nieuwe website. Heb je ideeën, geef die dan aan op http://nl.wikimedia.org/wiki/Nieuwe_website.

Subsidies voor kleine projecten[bewerken]

De Vereniging Wikimedia Nederland stelt in 2009 een budget van € 1000 euro ter beschikking om kleine projecten te ondersteunen die passen binnen de doelstellingen van de Vereniging. Het bestuur nodigt zowel leden als ook anderen die bij de Wikimediaprojecten betrokken zijn van harte uit om ideeën voor kleine projecten in te dienen. Per project kan een subsidie van maximaal € 200 worden toegekend. Meer informatie is te vinden op http://nl.wikimedia.org/wiki/Subsidie_voor_kleine_projecten.

Wikimania 2010[bewerken]

Het Nederlandse team dat Wikimania naar Nederland probeert te halen voor 2010 werkt nog steeds hard aan een voorstel en heeft intussen de keus gemaakt voor de stad Amsterdam, al worden er binnen Amsterdam nog wel verschillende opties tegen elkaar afgewogen. Voor een succesvol "bid" is een grote groep actieve vrijwilligers nodig en iedereen wordt dan ook uitgenodigd om mee te helpen! Momenteel is er vooral behoefte aan mensen die willen helpen met opties uitzoeken, informatie verzamelen en invulling geven aan de "bidpagina".

Om het team moreel te steunen, kun je je naam bij de lijst van supporters plaatsen op de "bidpagina": hoe meer steunbetuigingen, des te overtuigender Amsterdam naar de jury toe zal zijn. Eind maart moet het bid helemaal klaar zijn: in april wordt de uitslag verwacht. Laat dus snel van je horen op http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimania_2010/Bids/Amsterdam#Team!

Wikimedia Conferentie Nederland 2009[bewerken]

Wikimedia Nederland organiseert in 2009 alweer de vijfde Wikimedia Conferentie Nederland! Na het succes van het afgelopen jaar (zo'n 100 bezoekers en een hoge tevredenheidsscore) kijken we ernaar uit om ook 2009 tot een groot succes te maken. Voor de organisatie zijn we op zoek naar leden die willen helpen, bijvoorbeeld met het vinden van een locatie, zoeken van sponsoren, het samenstellen van het programma, het inrichten van een website en nog veel meer.

Mocht je hierbij willen en kunnen helpen, neem dan zeker even contact met ons op via wm-nl at wikimedia punt org. Vele handen maken licht werk, en ook hier kunnen we alle hulp goed gebruiken. Er is genoeg te doen, en voor ieder wat wils. Ook in het kader van de internationale Wikimaniaconferentie, die we hopelijk in 2010 mogen organiseren, zal de WCN in 2009 een goede generale repetitie zijn.

Wikipedia Loves Art in Nederland[bewerken]

In navolging van het succesvolle initiatief Wikipedia Loves Art (en) in de VS en het Verenigd Koninkrijk organiseren Creative Commons Nederland en Wikimedia Nederland een Nederlandse variant van dat project. In de maand juni kunnen foto/kunstliefhebbers op pad om objecten te fotograferen in musea verspreid over heel Nederland. Door deze foto’s onder een Creative Commonslicentie naar Wikimedia Commons te uploaden kunnen fotografen aan een competitie deelnemen. Het doel is om op deze manier de kwaliteit en kwantiteit van foto’s van Nederlandse kunstvoorwerpen op de commons (en dus op Wikipedia) te verhogen. Tijdens een speciaal midzomernachtevent op 21 juni zullen de prijswinnende foto’s bekend gemaakt worden. Geïnteresseerden vanuit de museumwereld kunnen contact opnemen via info@creativecommons.nl. Ook als je een tip hebt voor een museum kun je contact opnemen met ons.

Agenda[bewerken]

  • Maandag 11 mei: Wikimedia Nederland geeft een lezing bij de HCC Zuidoost-Brabant in Eindhoven.
  • Zaterdag 13 juni: het 395ste lustrum van de Rijksuniversiteit Groningen wordt afgesloten met De Nacht van Kunst & Wetenschap. Ook de VWN wordt hierbij betrokken. Het programma is nog in ontwikkeling.
  • Zaterdag 21 juni: afsluitend evenement Wipedia Loves Art (zie hierboven)

Tekst over Wikipedia Loves Art is van Lieke Heijmans (Creative Commons Nederland), auteur van de overige teksten is Vereniging Wikimedia Nederland.

Bron[bewerken]


Licentie

Logo Wikimedia nederland De eerste versie van dit bericht is afkomstig van nl.wikimedia.org, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder de licentie Creative Commons Attribution-ShareAlike
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?