Naar inhoud springen

2007 goed jaar volgens Bos

Uit Wikinieuws

16 mei 2008 

Minister van Financiën en vicepremier Wouter Bos

DEN HAAG - In een toelichting op het Financieel Jaarverslag 2007 van het Rijk, dat vanmiddag is gepubliceerd, schrijft de Nederlandse minister van Financiën Wouter Bos dat 2007 een goed jaar was voor de overheidsfinanciën. De economische groei in Nederland bedroeg in 2007 3,5 procent, een half procent meer dan waarop was gerekend, en de staatsinkomsten uit premies en belastingen waren 3,7 miljard euro hoger dan was verwacht.

In het verslag stond ook dat in vergelijking met andere Europese landen de economie harder groeit en de inflatie en werkloosheid lager zijn. Het begrotingsoverschot in 2007 was 0,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp), waar gerekend was op 0,2 procent. De staatschuld bedroeg aan het einde van het jaar ongeveer 45 procent van het bbp, in 2006 was ervan uitgegaan dat dit 48 procent zou zijn.

Problemen zijn er in de bedrijfsvoering van het ministerie van Defensie en bij de Belastingdienst, aldus het verslag. Donderdag zal de Tweede Kamer met Bos en premier Jan Peter Balkenende debatteren over het Financieel Jaarverslag 2007.

Bijlage[bewerken]

Bronnen[bewerken]