Naar inhoud springen

105e Ronde van Frankrijk begonnen

Uit Wikinieuws
Winnaar van de eerste etappe: de Colombiaan Fernando Gaviria

7 juli 2018 

Met een etappe van 201 kilometer lang van Noirmoutier-en-l'Île naar Fontenay-le-Comte is de 105e editie van de wielerklassier Tour de France begonnen. De eerste drager van de gele trui is de 23-jarige Colombiaan Fernando Gaviria geworden van de Quick-Step Floors-ploeg.

De Slowaak Peter Sagan (Bora-hansgrohe-ploeg) werd tweede en de Duitser Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) kwam als derde binnen. Chris Froome, de winnaar van vorig jaar, kwam op een afstand van vier kilometer voor de eindstreep ten val door een botsing met een andere wielrenner. Hij viel in het gras en kon de wedstrijd voortzetten. Hij liep hierdoor een achterstand van 1:01 minuten op.

Overzicht van alle etappes

Viervoudige winnaar Froome werd door omstanders uitgefloten. Bij een antidopingtest begin september werd een te hoge waarde Salbutamol bij hem vastgesteld. Er werd echter geen rijverbod opgelegd door de wielerbond UCI.

De tweede etappe gaat op 8 juli over een lengte van 182,5 kilometer van Mouilleron-Saint-Germain naar La Roche-sur-Yon en op 9 juli volgt een ploegentijdrit. Aan het eind zal de winnaar op 29 juli na 3351 kilometer en 21 Etappen in Parijs binnenkomen.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « 105. Tour de France hat begonnen », afkomstig van Wikinieuws (de) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 8 juli 2018.