Naar inhoud springen

'Niet bouwen in het groen rond Amsterdam'

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

27 oktober 2017 

'Niet bouwen in het groen rond Amsterdam'

De gemeente Waterland is niet van plan om woningbouw toe te staan in het groengebied, aldus wethouder Jelle Kaars (CDA) tegen NH Nieuws. Een onderzoek van het EIB pleit ervoor om te bouwen in de groene ruimtes rond Amsterdam om te voorkomen dat de woningbouw achterop raakt. De onderzoekers noemen polder De Purmer als voorbeeld van een aantrekkelijke bouwlocatie.

Een belangrijk argument om te bouwen in groene gebieden rond Amsterdam is dat de huizenprijzen daar hoog zijn. "Als men wil aansluiten bij de vraag dan zijn de echte (historische) binnensteden en de aantrekkelijke groene ruimtes rondom de steden de aangewezen locaties", aldus het rapport, dat is opgesteld in opdracht van de provincie Noord-Holland en brancheorganisatie Bouwend Nederland.

Gedeputeerde Joke Geldhof (D66) zegt echter tegen de Gooi- en Eemlander dat er voldoende bouwlocaties zijn en dat het dus niet nodig is om groengebied op te offeren. Er zijn wel knelpunten, maar die hebben met andere oorzaken te maken, zoals een tekort aan bouwvakkers.

Bronnen[bewerken]