Wafa: tientallen doden in Oost-Gaza door Israëlische aanvallen

Uit Wikinieuws

21 februari 2024 

Gisteren zijn bij nieuwe aanvallen door het Israëlische leger in het oosten van Gazastrook zijn tientallen doden gevallen, meldt het Palestijnse persbureau Wafa (en). Met name de plaatsen Al Zaytoun en Al Geneina zijn getroffen. Het precieze aantal doden is onduidelijk. Veel slachtoffers liggen nog onder het puin, waar ze niet bereikt kunnen worden door hulpdiensten.

In Al Zaytoun is veel schade aan huizen, moesten honderden families zich verplaatsen naar het westen van de stad. In Al Geneina zouden zeker acht doden zijn gevallen, onder wie kinderen. In Al-Mawasi (en), waar zich momenteel veel ontheemde Palestijnen bevinden, zouden zeker zes doden zijn gevallen door granaten die werden afgevuurd door Israëlische tanks.

Sinds het Israëlische leger enkele maanden geleden begon met een tegenoffensief, op Hamas in reactie op de aanvallen door die beweging op 7 oktober, zijn er aan Palestijnse zijde al meer dan 29.000 doden gevallen. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid dat onder leiding van Hamas staat.

Bronnen[bewerken]