Sydney: zes doden bij steekpartij in winkelcentrum

Uit Wikinieuws

17 april 2024 

Politie en ambulancpersoneel ter plekke na de aanval

Bij een steekpartij in Bondi Junction (en) een voorstad van de Australische hoofdstad Sydney, zijn afgelopen vrijdagmiddag zes doden gevallen. Zeker acht gewonden zijn volgens de berichten naar ziekenhuizen gebracht. Onder de gewonden zou een negen maanden oude baby zijn. Het drama gebeurde in het beroemde winkelcentrum Westfield (en).

De dader kwam volgens getuigen met een mes het gebouw binnenrennen en begon vervolgens lukraak om zich heen te steken. Hij handelde naar alle waarschijnlijkheid geheel alleen. Na afloop werd hij zelf doodgeschoten door de politie. Het gebouw werd ontruimd. Premier Albanese heeft zijn medeleven betuigd.

Inmiddels is er meer bekend over de dader. Het gaat om de 40-jarige Joel Cauchi. Zondag maakte de Australische politie bekend dat hij uit Queensland kwam en reeds bekend was bij justitie. Cauchi kreeg op zijn 17e de diagnose schizofrenie. In 2012 studeerde hij af aan de universiteit (en) en later verhuisde hij naar Brisbane. Hij zou van plan zijn geweest docent te worden. Niemand in zijn naaste omgeving zou hebben zien aankomen wat hij uiteindelijk ging doen.


Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: