Sprang-Capelle: vier doden bij auto-ongeluk

Uit Wikinieuws

11 maart 2023 

Bij een ernstig verkeersongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn vrijdagavond vier doden gevallen. Het ongeval gebeurde omstreeks 21:15. De slachtoffers kwamen allemaal uit hetzelfde gezin, dat afkomstig was uit Raamsdonksveer. Het gaat om een man en een vrouw van beiden 46, een jongen van 10 en een meisje van 13.

De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. Er waren in totaal drie personenauto's en een vrachtwagen bij betrokken. Van de vrachtwagen is een laadklep in de berm gevonden. Onderzocht wordt verder wat de rol is geweest van een van de andere betrokken automobilisten, een 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek. Hij raakte bij het ongeval lichtgewond. Volgens de politie zou hij onder invloed van drugs en alcohol zijn geweest. Bij het onderzoek zette de politie vrijdagavond ook een speurhond in.

Na het ongeval is de snelweg tussen Waalwijk en Dussen de hele nacht afgesloten geweest voor politieonderzoek. De weg werd 's ochtends tegen 10:00 weer volledig vrijgegeven.

Bronnen[bewerken]