Naar inhoud springen

Opinie: Trump, de Koning van Israël en de tweede verschijning van God?

Uit Wikinieuws
Trump in 2017 (inhuldiging)

25 augustus 2019 

De tweets van de Amerikaanse president Donald Trump leiden niet ongeregeld tot verbazing en ongeloof. Deze week gebeurde dat opnieuw. Hij citeerde woensdag de evangelische radiopresentator Wayne Allyn Root (en) die zei dat Trump als 'de Koning van Israël' was en de Joden van hem houden alsof hij de 'tweede verschijning van God' zou zijn.

Trump, naar eigen zeggen christen, gaat door dit aan te halen te ver over de schreef volgens Jay Lowder, een evangelist en de oprichter van de Jay Lowder Harvest Ministries in Texas. Hij spreekt van godslastering en heiligschennis. De "Koning van Israël is God, zoals duidelijk genoemd wordt in Jesaja 44:6, en hij stuurde zijn zoon Jezus Christus, de Messias, naar de wereld. Dat maakt de beschrijving van Trump als de tweede verschijning van God schokkend," betoogt Lowder. Aards bezien, zullen veel christenen zich daar niet aan storen. Trump krijgt de steun van ca. zeventig procent van de witte evangelische christenen, zo blijkt uit een onderzoek uit januari. Ze zijn hem dankbaar dat hij de christelijke waarden beschermt en bevordert. Die steun raakt hij niet zomaar kwijt. Ook niet toen hij erachteraan tweette dat hij de uitverkorene zou zijn (I am the chosen one).

In het tegenkamp valt de wereld echter wel over hem heen. Ook de psychiater Lance Dodes wordt weer van stal gehaald. Dodes waarschuwde in 2017 al dat de psychische toestand van Trump nog verder zou verslechteren. En wat blijkt? Hij heeft gelijk, aldus het tegenkamp. Dodes is niet te vergeten aan Hárvard afgestudeerd, zo wordt zijn naam verduidelijkt.

Maar misschien heeft ook Trump gelijk, met zijn voorspelling dat hij de volgende verkiezingen gewoon weer gaat winnen.

Tweets

[bewerken]
Quote begin
“Thank you to Wayne Allyn Root for the very nice words. “President Trump is the greatest President for Jews and for Israel in the history of the world, not just America, he is the best President for Israel in the history of the world...and the Jewish people in Israel love him....
....like he’s the King of Israel. They love him like he is the second coming of God...But American Jews don’t know him or like him. They don’t even know what they’re doing or saying anymore. It makes no sense! But that’s OK, if he keeps doing what he’s doing, he’s good for.....
.....all Jews, Blacks, Gays, everyone. And importantly, he’s good for everyone in America who wants a job.” Wow!

— Wayne Allyn Root, geciteerd door Donald Trump, 21 augustus 2019
Quote einde

Bronnen

[bewerken]
  • Tweet van Donald Trump, 21 augustus 2019