Nieuwe Russische raketaanvallen op o.a. Loetsk en Lviv

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

16 augustus 2023 

Meerdere plekken Oekraïne zijn deze maandag en dinsdag doelwit geworden van nieuwe Russische raketaanvallen.

O.a. een industrieterrein in de noordwestelijke stad Loetsk werd getroffen door naar verluidt een kruisraket, hier vielen volgens burgemeester Polishchuk zeker drie doden en drie gewonden. Inmiddels heeft het Zweedse bedrijf SFK laten weten dat de getroffen fabriek van hen is, de drie omgekomen fabrieksarbeiders waren bij hen in dienst.

In de stad Lviv, eveneens in het westen van Oekraïne, zouden enkele gebouwen waaronder een flatgebouw, een supermarkt en een kleuterschool zijn geraakt. Er zijn geen berichten over dodelijke slachtoffers in Lviv, maar volgens Oekraïense media gaat het om de zwaarste Russische luchtaanval op deze stad sinds het begin van de Russische invasie. De meeste Russische drones zouden zijn onderschept.

In Tsjerkasy is volgens de berichten een medische instelling geraakt. De nabijgelegen plaats Smila zou hierdoor zijn afgesneden geraakt van warmte- en watertoevoer.

In Oblast Dnjepropetrovsk, een regio in het midden van Oekraïne, vloog door Russische aanvallen een industriebedrijf in brand en werd een sportfaciliteit verwoest. Ook vielen hier volgens gouverneur en zeker twee gewonden.

Een week geleden vielen er zeker zeven doden en 67 gewonden bij een Russische raketaanval op Pokrovsk, waarbij onder andere een appartementengebouw werd geraakt.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?