Naar inhoud springen

Israëlische leger bevrijdt vier gijzelaars uit Nuseirat

Uit Wikinieuws

9 juni 2024 

Israëlische soldaten begeleiden Kozlov, een van de vier bevrijde gijzelaars

Het Israëlische leger heeft zaterdag in het vluchtelingenkamp Nuseirat (en) vier gijzelaars weten te bevrijden van de in totaal meer dan 100 die op 7 oktober werden gevangengenomen bij de aanval door Hamas. De vier bevrijde gijzelaars zijn: de 26-jarige Noa Argamani (de live gefilmde beelden van haar ontvoering kregen wereldwijd veel bekendheid), de 22-jarige Almog Meir Jan, de 27-jarige Andrey Kozlov en de 41-jarige Shlomi Ziv. Volgens een woordvoerder van het leger maken de vier bevrijde gijzelaar het naar omstandigheden goed. Ze zijn overgebracht naar het Sheba Medical Center (en).

Bij de Israëlische gewapende actie zijn volgens berichten van Hamas en de Gazaanse autoriteiten veel Palestijnse doden gevallen, hoeveel precies is onduidelijk. Volgens een bericht van Hamas gaat het om 210 Palestijnse doden, andere bronnen hebben het over ongeveer 100 doden.

Het is onduidelijk hoeveel gijzelaars er precies nog worden vastgehouden, voor zover ze nog in leven zijn. Premier Benjamin Netanyahu heeft opnieuw verklaard dat hij met het offensief in Gaza net zolang doorgaat totdat alle Israëlische gijzelaars vrij zijn.Bronnen[bewerken]