Naar inhoud springen

Despacito drie miljardmaal bekeken op YouTube

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 augustus 2017 

Luis Fonsi
Daddy Yankee

Despacito drie miljardmaal bekeken op YouTube

Despacito van de Puerto Ricaanse zangers Luis Fonsi en Daddy Yankee was op YouTube al de meest bekeken videoclip. De clip heeft bij elkaar 203 dagen op YouTube gestaan en heeft daar ook het record van meest gelikete video behaald, namelijk meer dan zeventien miljoenmaal.

Daarnaast verbrak het vandaag ook nog de grens van 3 miljard views. Eigenlijk zijn het er nog eens 464 miljoen meer, omdat er nog een remix-versie is van Justin Bieber die niet in de telling is meegenomen.

De clip werd in rond 100 landen meer dan een miljoenmaal bekeken, waaronder ook in België en Nederland. De top 3 wordt aangevoerd door de volgende landen:

Land views
Mexico 376 miljoen
Brazilië 213 miljoen
Verenigde Staten 183 miljoen

Al eerder verbrak het nummer het record van meest gestreamde liedje, wat bij elkaar meer dan vierenhalf miljardmaal gebeurde. Het liedje staat ook al wekenlang op nummer 1 van hitlijsten in een groot aantal landen. Luis Fonsi over het succes:

Quote begin
Dit is niet alleen belangrijk voor mij, maar ook voor Latijns-Amerikaanse muziek en onze cultuur. Omdat onze plaat zichtbaar is op een platform als YouTube, bereiken we mensen van over de hele wereld, iets wat zo'n 10 jaar geleden nagenoeg onmogelijk was.

— Luis Fonsi
Quote einde
[bewerken]

Bronnen

[bewerken]