Naar inhoud springen

Zwaar verkeersongeval bij Raamsdonk

Uit Wikinieuws

29 oktober 2023 

Zondagochtend omstreeks 2:00 is bij een zwaar verkeersongeval op de A59 bij het Noord-Brabantse Raamsdonk een dode gevallen. Een andere automobilist is gewond geraakt.

Het overleden slachtoffer is een 30-jarige man uit Driebruggen (Zuid-Holland). Hij lag midden op de weg naast zijn auto, die zwaar was beschadigd. Een achteropkomende automobiliste die de man en de beschadigde auto met succes wist te ontwijken, raakte hierdoor in een slip, waarna ze op de vangrail belandde en gewond raakte. Nog twee andere auto's botsten wel tegen de auto van het overleden slachtoffer aan.

De politie onderzoekt nog hoe het dodelijke ongeluk zelf heeft kunnen gebeuren. Er lijkt geen verband te zijn met een illegaal feest dat rond dezelfde tijd in Waspik aan de gang was. Automobilisten die tussen 2.00 en 02.15 (zomertijd, dus nog voordat de wintertijd afgelopen nacht weer inging) op de plek van het ongeval waren, worden verzocht zich bij de politie te melden.

De weg was vanwege het ongeval zondagochtend enige tijd afgesloten tussen Waspik en knooppunt Hooipolder. Vanaf het knooppunt Empel werd het verkeer omgeleid.

Bronnen

[bewerken]