Wikinews:Nieuwscafé

Uit Wikinews
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in het Nieuwscafé van de Nederlandstalige Wikinews

Op deze plaats kan men met elkaar leuteren over allerlei zaken aangaande Wikinews en ook gewoon lekker gezellig babbelen over andere dingen. Overleg kan ook via IRC: #wikinews-nl, privé-email of messengerservices.

Oude berichten staan in het archief.

Welcome, willkommen, bienvenue
This is the the tavern (village pump to some) of the Dutch Wikinews. Feel free to ask any questions you would like to ask.


Opheffen wikinews NL

Is het geen idee om wikinews NL op te heffen. Er komen zo weinig artikelen op dat het niet meer serieus is te nemen 94.209.29.124 1 jul 2009 18:49 (UTC)

Ik heb WIKINEWS AANGEMELD OM OP TE HEFFEN Koektrommel 1 jul 2009 21:41 (CEST)

Ik ondersteun dit. Het wil maar niet van de grond komen, zelfs de dood van Michael Jackson was geen nieuwsitem hier. Ik heb al jaren gepleit om 'In het nieuws' bij WikiNews onder te brengen, maar zelfs 'In het nieuws' is te beperkt om wat van WikiNews te maken; het zou alleen kunnen dienen om dmv Google e.d. mensen naar het project te trekken. Hoe dan ook; ik ondersteun het verzoek en hoop dat in de toekomst er wel genoeg animo voor het project is. Groet, --Jeroen 1 jul 2009 21:44 (UTC)

Wikinews kan wat worden als een redelijk aantal gebruikers af en toe wat nieuwsberichten neerzet. Wikix 2 jul 2009 10:07 (UTC)

Dat zeggen we al jaren Wikix. Er is zelfs achteruitgang te bespeuren de laatste tijd. Het houdt een keer op. --Jeroen 2 jul 2009 14:27 (UTC)
Zonder redactie kun je geen nieuws maken. En er is onvoldoende belangstelling voor de taak van redacteur. Liever geen Wikinews NL dan een zieltogende Wikinews NL. Daarmee verlaag je alleen maar de waardering van alle Wikimedia-projecten. Jammer, maar helaas - Nerdie 3 jul 2009 17:48 (UTC)

preventieve blokkering

Gebruiker:MMaerkk heb ik preventief ot geblokkeerd met het oog op de aanstaande sluiting van dit project alsmede w:Overleg gebruiker:MMaerkk. oscar 4 jul 2009 12:42 (UTC)

Waar is dit voor nodig? Otto ter Haar 26 aug 2009 06:47 (UTC)
Het zal iets te maken hebben met een sokpop, maar de precieze reden wordt me niet duidelijk. Ik weet niet hoe kan worden vastgesteld dat een account een sokpop is, maar deze gebruiker heeft nog geen bijdragen geleverd hier dus een blok is m.i. volledig onterecht. Een gebruiker (zonder bijdragen) blokkeren om wie hij is... daar zit een luchtje aan. Virtlink 26 aug 2009 08:50 (UTC)

Sluiting Wikinews en aanverwante zaken

Verplaatst van w:Wikipedia:De kroeg#Sluiting Wikinews en aanverwante zaken door HenkvD 23 aug 2009 17:27 (UTC)

Ik zie dat op Metawiki hier inmiddels besloten is de Nederlandstalige Wikinews te sluiten. Waarom op de hoofdpagina van Wikinews bovenaan dan nog de suggestie dat het een voorstel is? En waarom niet op Metawiki op die pagina een fatsoenlijke slotconclusie met onderbouwing? En waarom is het besluit al gevallen terwijl andere tegelijk ingediende soortgelijke verzoeken op Metawiki nog lopen?
Verder staat anoniem ingelogd het volgende bovenaan de hoofdpagina van Wikinews: Met uw steun houden wij Wikinews online!, waarop de bezoeker kan klikken, en vervolgens doorgesluisd wordt naar hier voor zijn/haar donatie. Afgezet tegen de reeds besloten sluiting van NL-Wikinews een gotspe om dan nog om donaties te vragen voor Wikinews.
Overigens zie ik weer dagelijks een paar artikelen verschijnen op Wikinews, goed werk! --Sonty 23 aug 2009 16:51 (CEST)

De tekst Met uw steun houden wij Wikinews online heb ik uit MediaWiki:Anonnotice verwijderd. Of wikinews nu wel of niet gesloten is/wordt is mij niet duidelijk. HenkvD 23 aug 2009 17:40 (UTC)
De werkelijke 'sluiting' zal plaats vinden wanneer https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=20325 is gehonoreerd. Pas daarna zal op http://meta.wikimedia.org/wiki/Proposals_for_closing_projects wikinews.nl de status "close" moeten krijgen. Michiel1972 23 aug 2009 19:00 (UTC)
Ik merk op dat het 'sluiten' van de stemming door gebruiker "Koektrommel" is gedaan. Dit is voorzover ik weet een gewone gebruiker op de Nederlandstalige Wikipedia, niet iemand met een speciale functie (hetzij bestuurlijk hetzij in de software) van Wikimedia. Als zodanig acht ik deze actie dan ook weinig betekenisvol. GerardM heeft recentelijk in een bericht aan foundation-l, min of meer in zijn hoedanigheid als lid van de language committee, gesteld dat er geen wiki's gesloten worden, omdat het vaststellen van voldoende consensus voor een sluiting "a lot of work" is, dat ons niets verder brengt. Het lijkt dus allemaal een storm in een glas water (waarbij ik me nadrukkelijk op de vlakte houd wat betreft de vraag of dat een goede of slechte zaak is, want dit is nou eens iets waarover ik niet echt een mening heb). - Andre Engels 24 aug 2009 09:36 (UTC)

Even mijn opmerking kopiëren vanop de overlegpagina op Meta (in het Engels): I've got a really simple question: What would be the benefit of this project being closed? I don't understand why this should be moved to Incubator, just because "there is not activity". The langcom handles all new requests, including those of closed projects. Dutch Wikinews certainly meets eligibility and localisation requirements. But it wouldn't meet the activity requirements. So, only because it is inactive, it should be closed? Something like "Almost nobody contributes to the project, so they should be disallowed to contribute". This reminds me of what people call "If it ain't broke, don't fix it". I would apply that to this case, and do some more useful things. Groeten, SPQRobin 24 aug 2009 10:29 (UTC) En dan wil ik er nog aan toevoegen: als dit project gesloten zou worden, dan blijft de wiki gewoon leesbaar, projecten worden enkel volledig verwijderd in uitzonderlijke gevallen. SPQRobin 24 aug 2009 10:29 (UTC)

Dit is natuurlijk allemaal onzin. De stemming was vrij duidelijk. Dit is de gewone gang van zaken. Uiteraard ben ik een 'gewone' user, net zoals iedereen op de Wikipedia. Echter de 'gewone' gebruikers zijn het erover eens. De zaak is nu in behandeling bij de langcom en deze besluit bij voldoende consensus, zoals nu het geval is op WikiNews te sluiten. Vercolgens wordt het project in de incubator geplaatst. Dat houdt dus in dat Wikinews niet meer bereikbaar is. Koektrommel 24 aug 2009 11:57 (UTC)
Wanneer Wikinews op Incubator staat is Wikinews niet gesloten, slechts verplaatst. Wikinews-nl blijft dus actief én nog steeds bereikbaar. Jij kunt niet bepalen of ergens voldoende consensus over is, zeker niet als het merendeel van de gebruiker niet eens begrijpt wat de gevolgen zijn bij een "sluiting". Romaine 24 aug 2009 23:27 (UTC)
@Koektrommel: Onzin? Jouw antwoord is onzin! Meta is Wikipedia niet. Er is geen beleid dat het gaat om zoveel mogelijk stemmen. Nergens staat geschreven dat de langcom dit behandelt. En, zoals Romaine zegt, dit project blijft gewoon leesbaar. SPQRobin 25 aug 2009 14:25 (UTC)
Ik zou werkelijk meer op de pagina komen waarop de te sluiten projecten staan. Maar zo veel aandacht er is voor de wikipedia zo weinig bekendheid heeft wikinews. Ik stel voor dat in de incubator het nederlandse wikinews weer up to date wordt gemaakt. En dat nieuws artikelen van wikipedia verhuist worden in wikinews, met de verwijzigingen hierna. Carsrac 22 nov 2009 14:35 (UTC)
  • Fijn dat als je terugkomt van een reis dit het eerste is wat onder je neus wordt geschoven: WikiNewsNL gaat de Incubator in -- Fly-Man

Translation request

(Apologies for English, you know us monolingual Brits) I've put a lot of work into an article and would really like to see it translated into as many Wikinews languages as possible. Listening to you at last: EU plans to tap cell phones. Please take a look, if you need help going through my chaoitic notes, let me know! --Brian McNeil/talk 19 okt 2009 17:04 (UTC)

Afkomstig van Wikinews NL, de Vrije Nieuwsbron. "https://nl.wikinews.org/w/index.php?title=Wikinews:Nieuwscafé&oldid=31422"