Wikinews:Redactieruimte

Uit Wikinews
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in de Redactieruimte

Wikinews is zowel een nieuwsbron als een wikigemeenschap. De redactieruimte is de plaats van waaruit nieuwe artikelen geschreven worden en het werk wordt gecoördineerd. Kletsen met andere verslaggevers kan in het Nieuwscafé. Wil je hier een vraag of opmerking plaatsen, klik dan hieronder op "Een nieuw onderwerp hier toevoegen".

Oude berichten staan in het archief.

WikinewsLogoPolarGlobe11T.png
Wikinews waves Left.pngStart een nieuw artikelWikinews waves Right.png
Typ een titel in het onderstaande vak:


Bekijk eerst de lijst van nieuwe pagina's om na te gaan of er eventueel al een artikel over hetzelfde onderwerp bestaat.
Help en advies
Redactietaken

Artikelen in ontwikkeling

Developing stories
25 nieuwste artikelen

Er zijn geen resultaten voor deze rapportage.

Wikipedia pleegt moord op zusterproject Wikinews.

Volgens mij heeft Wikipedia ervoor gezorgd dat Wikinews volledig op z'n gat ligt. Het lijkt mij voor een encyclopedie onjuist, zeer ongewenst om überhaupt of zo uitgebreid met (actuele) nieuwsberichten te komen. Dit is juist het doel van Wikinews. Iedereen weet dat de inhoud van nieuwsberichten lang niet altijd de waarheid is. Ook weet men dat de maker, uitgever of aanbieder van nieuwsberichten door de inhoud en frequentie en soort berichten de opinie kan beïnvloeden en manipuleren. Dat zijn allemaal zaken waar Wikipedia ver uit de buurt moet blijven.--De Hulk 23 jan 2009 01:14 (UTC)

Ter info: deze discussie wordt ook hier gevoerd. Adnergje commentaar? 23 jan 2009 07:19 (UTC)

1000 artikelen!

Om ook maar iets vrolijks te melden, maar jammer dat het nog niemand was opgevallen: twee weken geleden hebben we de 1000 artikelen gehaald! Op 8 januari schreef Mezelf14 het artikel Man komt om door caravanbrand en daarmee staat de teller nu op 1.107 artikelen! Adnergje commentaar? 23 jan 2009 07:25 (UTC)

Ik heb hiervan ook melding gemaakt op het gebruikersportaal op Wikipedia. Groetjes - Romaine 27 jan 2009 00:12 (UTC)
Afkomstig van Wikinews NL, de Vrije Nieuwsbron. "https://nl.wikinews.org/w/index.php?title=Wikinews:Redactieruimte&oldid=30729"