Werkbezoek premier India

Uit Wikinieuws
Ga naar: navigatie, zoeken
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinieuws. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

22 juni 2017 

De premier van India, Narendra Modi, brengt dinsdag 27 juni een werkbezoek aan Nederland. Het werkbezoek staat in het teken van de verdere versterking van de bilaterale relatie tussen Nederland en India. Specifieke gebieden zijn landbouw, watermanagement, technologische en duurzame ontwikkeling van Indiase steden en financiële dienstverlening.

Premier Modi wordt dinsdagmiddag door minister-president Rutte op het Catshuis ontvangen voor een werklunch. Hierbij zijn ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken, minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken aanwezig. Aansluitend aan de lunch worden er in aanwezigheid van beide minister-presidenten MoU's getekend op het gebied van water en cultuur. De ontmoeting op het Catshuis wordt afgesloten met een overleg waar verschillende Nederlandse CEO's aan deelnemen.

Na de ontvangst op het Catshuis ontvangt Zijne Majesteit de Koning premier Modi in audiëntie op de Eikenhorst in Wassenaar. Hare Majesteit Koningin Máxima heeft in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) aansluitend een ontmoeting met de premier.

Het werkbezoek van premier Modi wordt afgesloten met een bedrijfsbezoek en een ontmoeting met de Indiase gemeenschap in Nederland.

Bronnen[bewerken]

Licentie

Logo Rijksoverheid
De eerste versie van dit bericht is afkomstig van www.rijksoverheid.nl, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Tenzij anders vermeld is hier Creative Commons zero (CC0) op van toepassing. Bij hergebruik ervan is de naamsvermelding niet verplicht. De Rijksoverheid onderschrijft niet zonder meer de strekking van het afgeleide werk.
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?