Wereldwijd alarm na speculatie over tweede kernproef

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 oktober 2006 

De aardbeving trof de regio van Fukushima.
Wereldwijd alarm na speculatie over tweede kernproef

Berichten over een mogelijk tweede kernproef van Noord-Korea lieten Azië vanacht even in rep en roer. Maar de berichten werden later ontkend door de VS en Japan.

Volgens geologen in Zuid-Korea en de VS hebben zij geen nieuwe of ongewone activiteit waargenomen in Noord-Korea. Net als het Witte Huis kon de minister president in Japan niet bevestigen dat het ging om een tweede kernproef.

Maandag werd door Noord-Korea de eerste kernproef uitgevoerd sinds 1998. De wereld reageerde met afkeur en riep op voor sterke sancties tegen het land.

Volgens geruchten zou het land meer testen hebben uitgevoerd en dat de relatief kleine explosie op maandag, mogelijk deels is mislukt. De kernproef veroorzaakte maandag een lichte aardbeving in de regio.

Nadat de Japanse autoriteiten nieuwe aardschokken had geregistreerd werd er al snel gedacht aan een nieuwe kernproef. Kort daarna berichtte Japanse geologen een 6.0 aardbeving in Noord-Japan, zij ontkennen dat de aardbeving iets te maken heeft met een mogelijk tweede kernproef.Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?