Viking Sea meert als eerste cruiseschip weer aan op Sint Maarten

Uit Wikinieuws
Ga naar: navigatie, zoeken
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinieuws. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

4 december 2017 

Viking Sea

Viking Sea meert als eerste cruiseschip weer aan op Sint Maarten

De MV Viking Sea is het eerste cruiseschip dat weer aangemeerd heeft op Sint Maarten nadat de orkaan Irma op 6 september het eiland zwaar beschadigde. Het is in verhouding met andere cruiseschepen klein, maar heeft toch nog altijd een capaciteit voor een kleine duizend passagiers.

De bewoners van het eiland kunnen weer toewerken naar de ontvangst van toeristen zoals ze dat ook voor Irma gewend waren. Het cruisetoerisme is belangrijk voor het eiland. Het gehele Caribische gebied omvat alleen al 45% in van de gehele cruisemarkt in de wereld.

De aankomst van de Vinking Sea is het begin, want morgen meert de Marella Discovery aan en voor 17 december staat de ontvangst van de Grandeur of the Seas gepland. Beide laatste schepen hebben plaats voor een kleine 2500 passagiers.

Ondernemers waren vanochtend dan ook al vroeg op om zich op de komst van de toeristen voor te bereiden. Om negen uur waren de eerste barretjes al open en werden de strandstoelen en parasols klaargezet. Een spandoek werd uitgerold met de tekst "Welkome!" en er waren armbandjes verkrijgbaar met de tekst #SXMstrong (hashtag Sint Maarten sterk). Daarnaast waren er steltenlopers en danseressen, begeleiding van een steeldrumband en vond er een officiële ceremonie plaats aan boord. De politie had het rustig. Onder hen bevinden zich nog steeds enkele Nederlandse agenten.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?