Veilig op reis met de Europese ziekteverzekeringskaart

Uit Wikinieuws
Ga naar: navigatie, zoeken
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinieuws. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

9 augustus 2017 

Veilig op reis met de Europese ziekteverzekeringskaart

Met de Europese ziekteverzekeringskaart bent u overal in de EU verzekerd zoals thuis.

U hebt tickets geboekt, dat romantische hotelletje bij de zee geboekt en de buurvrouw pas op de kat... dan is alles klaar voor de langverwachte vakantie. Vergeet u niet iets? Vraag uw Europese ziekteverzekeringskaart aan, voor het geval dat er iets misgaat.

Wat is de Europese Ziekteverzekeringskaart?

Dit is een gratis kaart die toegang geeft tot medisch noodzakelijke, door de staat verleende, gezondheidszorg tijdens een tijdelijk verblijf in één van de 28 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland, onder dezelfde voorwaarden en dezelfde kosten (gratis in sommige landen) als mensen verzekerd in dat land.

Kaarten worden uitgegeven door uw nationale zorgverzekeraar.

Waarvoor is deze kaart niet bedoeld?

De kaart dekt uitsluitend medische zorg die nodig is tijdens een verblijf in een ander EU-land. De kaart wordt dus niet uitgegeven om bewust een medische behandeling in een andere lidstaat te zoeken.

Verder is de kaart niet een alternatief voor een reisverzekering. De kaart dekt dus geen kosten zoals een repatriëring naar uw thuisland.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar om de kaart te ontvangen.

Bron[bewerken]

Licentie

Vlag van Europese Unie
De eerste versie van dit bericht is afkomstig van www.europarl.europa.eu, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder vermelding van de URL-link (zie bronvermelding) van de bronpagina van de site. De EU aanvaardt niet zonder meer de strekking van het afgeleide werk.
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?