Naar inhoud springen

Veerboot botst tegen pier voor Gran Canaria, veel stookolie in zee gelopen

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

22 april 2017 

De Volcán de Tamasite raakte beschadigd aan de boeg

Veerboot botst tegen pier voor Gran Canaria, veel stookolie in zee gelopen

Voor de kust van het eiland Gran Canaria is een veerboot met aan boord ongeveer 140 passagiers op een strekdam gelopen. Een tiental passagiers zijn met verwondingen naar ziekenhuis gebracht, anderen (onder wie een zwangere vrouw) moesten worden behandeld voor een shock.

Doordat een brandstofleiding van het schip werd beschadigd is er zo'n 60.000 liter stookolie de zee in gelopen, waardoor er nu een olievlek is van drie kilometer lang en 400 meter breed. Er zou nochtans volgens deskundigen ter plaatse geen gevaar zijn voor het milieu, laat de president van de Canarische Eilanden, Fernando Clavijo Batlle, via Twitter weten. Teams ter plaatse hebben alles gedaan om te voorkomen dat de vlek zich verder zou uitbreiden.

De Volcán de Tamasite van rederij Naviera Armas was net vertrokken vanuit Puerta de la Luz, waarna hij stuurloos raakte als gevolg een stroomstoring. Het schip was op weg naar Tenerife. Twee sleepboten trokken het schip, met beschadigde boeg, terug de haven in. De muur van de strekdam op het haventerrein stortte gedeeltelijk in en kwam terecht op enkele geparkeerde voertuigen.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar:
Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Afbeeldingen over dit onderwerp zijn te vinden op Commons: