Veel doden nadat brug op trein terechtkomt

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

2 december 2006 

Veel doden nadat brug op trein terechtkomt

Zeker 33 mensen, waaronder zeven vrouwen en vijf kinderen, zijn omgekomen toen een bijna 150-jaar oude voetgangersbrug instortte en terecht kwam op een passerende sneltrein, vlak bij de stad Bhagalpur in Oost-India. Zeker zestien andere personen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn gewond geraakt, waarvan vier ernstig.

"We hebben informatie dat 33 passagiers dood zijn en dat er veel gewonden zijn," zei woordvoerder Rakesh Mishra. "Alle lichamen zijn eruit gehaald en we zijn bezig met het spoor vrij te maken om de treindiensten te hervatten."

De 150-jaar oude voetbrug vlak bij het Bhagalpur-atation in de staat Bihar stond op het punt te worden afgebroken, mae stortte in toen een sneltrein onder de brug passeerde.

Het meeste puin kwam terecht op een wagon van de trein waarin zeker 70 mensen zaten. De trein, die was vertrokken vanuit Howrah, was al twee uur te laat vertrokken. Inmiddels is ook een trein aangekomen vol met reddingswerkers en artsen.

Lalu Prasad Yadav, de minister van vervoer, heeft bekend gemaakt een crimineel onderzoek te starten tegen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het slopen van de brug.

Reddingswerkers gebruiken kranen om de enorme brokstukken van de trein te halen.Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?