Naar inhoud springen

Twee personen overleden tijdens Decibel Outdoor

Uit Wikinieuws

22 augustus 2023 

Tijdens de jaarlijkse editie van het hardstyle-dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek zijn deze keer twee doden gevallen.

Zaterdagochtend werd op het campingterrein van Safaripark Beekse Bergen een 19-jarige man uit Duitsland dood in zijn tent aangetroffen . Het zou gaan om een medisch incident. Uit een spoedonderzoek van de politie en het OM is gebleken dat het overlijden van de man niet aan drugs is te relateren.

Maandagmiddag vond een schipper in het kanaal in Biest-Houtakke het lichaam van een andere festivalbezoeker, een 23-jarige man uit Oudehaske. Hij raakte in de nacht van zondag op maandag vermist, waarop andere festivalgangers alarm sloegen en er in de bosrijke omgeving met onder meer helikopters naar hem werd gezocht. Inmiddels is gebleken dat het gevonden lichaam inderdaad van hem is.

Een woordvoerder van B2S – de instantie die het evenement organiseert – heeft inmiddels zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden.

Eind juli vielen er ook al twee doden op Tomorrowland, een vergelijkbaar dancefestival in België. Een van hen was een medewerker van het festival. Mogelijk waren daarbij wel drugs in het spel.

Bronnen

[bewerken]