Tientallen doden na vliegtuigcrash VS

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

27 augustus 2006 

Een passagiersvliegtuig met 50 mensen aan boord is neergestort in een veld.

Vlucht 5191 van de luchtvaartmaatschappij Comair, een CRJ-200 vliegtuig, vertrok met 47 passagiers en drie bemanningsleden aan boord. Het vloog kort na het opstijgen in brand en stortte om 06.19 uur lokale tijd neer. Dit gebeurde zo'n anderhalve kilometer vanaf het Blue Grass vliegveld in Kentucky. Het vliegtuig was onderweg naar Atlanta, aldus Kathleen Bergen van de FAA.

Op het moment van het ongeluk was er sprake van een kleine regenbui, maar dit lijkt niet de oorzaak van de crash te zijn. Het hoofd van de luchtvaartmaatschappij sloot echter nog niks uit. Er is officieel nog geen mogelijke oorzaak gegeven, maar volgens Laura Brown, eveneens van de FAA, zijn er aanwijzingen voor terrorisme.

Na de crash was het toestel nog grotendeels intact, maar er was wel brand, maakte de politie bekend.

Volgens de autoriteiten heeft één persoon die aan boord was van het toestel de ramp overleefd. Het ziekenhuis van de Universiteit van Kentucky is de overlevende aan het behandelen, het gaat om de co-piloot die nog steeds in kritieke toestand ligt, zei Jay Blanton, een woordvoerder voor het vliegveld. De lokale lijkschouwer maakte bekend dat er een tijdelijk mortuarium wordt opgezet bij het rampgebied. Hij zei ook dat de zwarte dozen van het vliegtuig zijn gevonden.

Het hoofd van de vliegtuigmaatschappij heeft met familie en vrienden van de slachtoffers gesproken, zij stonden op dat moment nog steeds te wachten tot het vliegtuig zou landen. Comair is eigendom van Delta Air Lines.

Het passagiersvliegtuig was zaterdag nog gecontroleerd op eventuele technische gebreken, deze werden niet gevonden. Het is een nieuw toestel dat vanaf januari 2006 in dienst was. De kapitein was Jeffrey Clay, hij was al 7 jaar in dienst bij de luchtvaartmaatschappij en werd in 2002 tot "Captain" benoemd.

Bronnen[bewerken]