Wikinieuws:Aanmelding moderatoren: verschil tussen versies

Uit Wikinieuws
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Abigor (overleg | bijdragen)
k 139 revisions
HenkvD (overleg | bijdragen)
k Clean up import Wn/nl/
Regel 25: Regel 25:
<!--Hierboven aanmeldingen en reacties plaatsen-->
<!--Hierboven aanmeldingen en reacties plaatsen-->
----
----
[[Categorie:Wikinews|Aanmelding moderatoren]]
[[Category:Wikinews|Aanmelding moderatoren]]

Versie van 14 apr 2010 20:19

Vast Dit is een pagina waarvan de inhoud 'vast' ligt. Inhoudelijke wijzigingen aan deze pagina mogen alleen met instemming van de Wikinieuws-gemeenschap gebeuren.

Op deze pagina kan een geregistreerde gebruiker kenbaar maken dat hij/zij belangstelling heeft om moderator te worden. Om zich kandidaat te kunnen stellen voor het moderatorschap dient de betreffende gebruiker tenminste twee maanden voor de kandidaatstelling zijn/haar eerste bewerking te hebben gedaan als geregistreerde gebruiker op Wikinews of een van de zusterprojecten, zoals Wikipedia.

Zodra de kandidaat zich op deze pagina aan alle gebruikers heeft voorgesteld, volgt er een periode van 14 dagen gedurende welke gebruikers hun steun uit kunnen spreken of bezwaar kunnen maken. Alle geregistreerde gebruikers die hun eerste bewerking als geregistreerde gebruiker tenminste 14 dagen geleden hebben gedaan, mogen meedoen met deze stemming. De kandidaat zal alleen moderator worden indien hij/zij de instemming van tenminste 75% van de reacties ontvangt (alleen de voor- en tegenstemmen worden geteld). Het is niet noodzakelijk dat er goedkeuring wordt gegeven (er is geen eis van een minimum aan reacties), maar in het geval van bezwaren is het van belang dat er voldoende mensen positief tegenover de kandidaat staan, wil deze moderator worden.

Wanneer de kandidaat moderator wordt, dan dient deze zijn/haar naam toe te voegen aan de lijst van actieve gebruikers met een vermelding erbij dat deze gebruiker een moderator is.

Bepaalde moderatoren hebben de extra bevoegdheden van een bureaucraat. Dit zijn moderatoren die gebruikersrechten van gebruikers kunnen toevoegen. Een moderator kan een verzoek om deze extra bevoegdheden bij een bureaucraat indienen.

Een moderator kan zelf te allen tijde zijn/haar moderatorschap opgeven door een verzoek daartoe te doen aan een bureaucraat, die hem/haar dan de moderatorstatus zal ontnemen.

Een moderator die een jaar lang geen bewerkingen heeft gedaan krijgt hiervan een melding op zijn/haar overlegpagina en (indien van toepassing) op zijn/haar overlegpagina op Wikipedia. Indien de moderator niet binnen 14 dagen op dit bericht reageert, zal hem/ haar de moderatorstatus worden ontnomen. Opnieuw moderator worden gaat volgens de normale procedure.

Een moderator kan ook worden afgezet; zie hiervoor Afzetten van moderatoren.

Oude aanmeldingen zijn te vinden in het archief.