Zeker zeven bomexplosies in Bangkok vlak voor middernacht: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
k (+EN +PL)
{{datum|31 december 2006}}
[Laatste update: 1415.5008 uur]
 
[[Afbeelding:Breaking.png|thumb|right|Breaking News]]
 
Het centrum van Bangkok is getroffen door zeker 6 tot 8 bomexplosies, dat melden Thaise media. Volgens de laatste berichten zijn er bij de aanslagen zeker drie doden en twintigdertig gewonden gevallen.
 
De explosies vonden volgens de politie bijna gelijktijdig plaats. Een van de getroffen gebieden is het grootste winkelcentrum van Azie. Ook een haven en een politiepost zijn onder andere getroffen door de bommen. Winkels in de Thaaise hoofstad sloten na de aanslagen hun deuren vroegtijdig. Het leger is opgeroepen voor assistentie.
 
In eerste instantie werd besloten om alle publieke nieuwjaarsfeesten af te lassen. Inmiddels is besloten om alleen enkele grote evenementen te schrappen. De voorbereidingen voor een groots nieuwjaarsfeest, Sanam Luang, zijn gestopt en gaat niet door. De Centrale Wereld Winkel, dat vanavond een groot evenement plande, zal vanavond bekend maken of het feest moet worden afgelast.
 
De politie onderzoekt eveneens meerdere verdachte pakketjes op zeker zes locaties. Veel Thaise nieuwssites waren na de aanslagen overbelast.
1.911

bewerkingen

Navigatiemenu