Honderden doden na explosie Nigeria: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
Meer dan 850 mensen zijn omgekomen na een gigantische explosie in Nigeria, dat heeft het Rode Kruis bevestigd. Dieven die brandstof uit een pijpleiding probeerde af te tappen, veroorzaakte de explosie die een enorme vuurzee tot gevolg had. De brand woedt nog steeds en hulpverleners zeggen dat veel lijken nog niet zijn geborgen waardoor het dodenaantal nog zal oplopen.
 
"We hebben meer dan 850 lijken weggehaald en sommige moeten nog worden verwijderd. Sommige lijken zijn zo verbrand dat het moeilijk is om ze te herkennen als menselijke lichamen," Kingsely Amori van het Rode Kruis vertelde het Duitse persbureau DPA.
 
Veel van de slachtoffers lagen te slapen toen de ramp plaatsvond. Zo'n 10.000 mensen zijn naar de plaats van de ramp gekomen. "Mensen schreeuwen, huilen. Ze proberen met mensen te praten. Lichamen liggen verspreid over de grond en we kunnen ze niet herkennen," aldus Ige Oladimeji van het Rode Kruis.
Zeker 60 huizen en 52 auto's zijn verwoest.
 
Veel huizen zijn verwoest en een groot deel van de lokale inwoners is omgekomen of hebben ernstige brandwonden.
 
Een woordvoerder voor de politie in Lagos verzekerde mensen dat de toevoer van brandstof is gestopt om het vuur onder controle te kunnen brengen.
 
Sommige gewonden, minstens 60, zijn voor meer dan 70% verbrand en zijn opgenomen in ziekenhuizen.
 
ZekerNiet minder dan 60 huizen en 52 auto's zijn verwoest.
 
(meer volgt)
1.911

bewerkingen

Navigatiemenu