Akkoord over nieuwe politie-cao: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
geen bewerkingssamenvatting
(update)
k
[[w:Nederlandse Politiebond|NPB]] voorzitter Hans van Duijn durfde nog geen inschatting te maken hoe de nieuwe cao door zijn achterban zal worden ontvangen. "Ik ga de leden informeren en kan nog niet zeggen wat hun reactie zal zijn", aldus Van Duijn. [[w:ACP|ACP]] voorzitter Gerrit van de Kamp liet zich in gelijksoortige bewoordingen uit, en wees er op dat vanuit het ministerie nu eerst een formeel bod moet worden uitgebracht.
 
<small>bijgewerkt: 13 feb 2008 12:14 (UTC)</small>
Minister ter Horst deed op woensdag een eindbod naar de bonden conform het voorstel van bemiddelaar Terpstra. De politiefunctionarissen ontvangen een loonsverhoging van 3,5% per direct, en nog eens 3,3% per 1 januari 2009. Ongeveer 31.000 agenten met een salaris tot schaal 10 krijgen bovendien in juli een eenmalig bedrag van €&nbsp;1200,00 bruto en nog eens €&nbsp;600,00 bruto in juli 2009.
 
<small>bijgewerkt: 13 feb 2008 22:00 (UTC)</small>
Het bestuur van de NPB Gelderland-Zuid spreekt van "een schandalig laag aanbod". "De tijd is geweest dat loyaliteit en flexibiliteit nog op deze manier afgekocht konden worden. Het voorstel is meer een fooi dan een serieuze oplossing voor onze salarisachterstand."
 
110

bewerkingen

Navigatiemenu