Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
Rond 19:40 werd een signalement van de mogelijke schutter verspreid via burgernet. Het gaat om een man met een tenger postuur, hij droeg een donkergroene jas met camouflage-vlekken en een zwarte pet. De politie vroeg mensen die de man mogelijk zagen om hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen. Volgens meerdere bronnen zou een verdachte op de A2 bij Breukelen zijn aangehouden.
 
Op {{c|Twitter}} reageren verschillende politici op de aanslag op Peter R. de Vries. "Afschuwelijk Laten we hopen dat hij dit overleeft. Gedachten gaan uit naar familie en vrienden" schrijft {{c|Rob Jetten}} van D66. {{c|Jesse Klaver}} van GroenLinks schrijft: “Wat"Wat een afschuwelijk bericht. Mijn gedachten zijn bij Peter en de mensen om hem heen. En verspreid nooit beelden van slachtoffers. Ook nu niet." {{c|Geert Wilders}} schrijft “Vreselijk"Vreselijk!!” reagerend op een tweet van het Parool over het incident".
 
De Amsterdamse driehoek heeft vanavond om 23.00 uur gereageerd op het incident in een persconferentie. In de persconferentie liet de politie weten dat er momenteel 3 verdachten zijn aangehouden. 2 verdachten zijn aangehouden op de A4 bij Leidschendam, nadat de politie hun auto klem reed. Een andere verdachte is aangehouden in Amsterdam.
28.249

bewerkingen

Navigatiemenu