Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
 
[[Bestand:Peter R de Vries (2017).jpg|miniatuur]]
Misdaadjournalist {{c|Peter R. de Vries}} is dinsdagavond 6 juli neergeschoten in {{c|Amsterdam}}. De schietpartij gebeurde rond 19:30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat. Over de motieven van de dader of de aanleiding van het schietincident kon de politie nog niets zeggen. Volgens nog onbevestigde berichten zou Peter R. de Vries van dichtbij door een schutter zijn hoofd zijn geschoten. Over zijn toestand is nog niets bekend. Hij was deze avond te gast bij RTL Boulevard om te praten over de zaak Seif Ahmed.
 
Een ooggetuige die in de Lange Leidsedwarsstraat woont zegt 5vijf schoten te hebben gehoord, waarna ze naar buiten ging en Peter R. de Vries op de grond zag liggen. Ze hield zijn hand vast,
kon niet met hem praten, maar zag dat hij nog wel leefde. Vervolgens is hij afgevoerd naar het ziekenhuis vervoerd.
 
Meerdere bronnen bevestigen dat op de A2 bij Breukelen een verdachte is aangehouden. Rond 19:40 werd een signalement van de mogelijke schutter verspreid via burgernet. Het gaat om een man met een tenger postuur, hij droeg een donkergroene jas met camouflage -vlekken en een zwarte pet. De politie vroeg mensen die de man mogelijk zagen om hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen. Volgens meerdere bronnen zou een verdachte op de A2 bij Breukelen zijn aangehouden.
 
Op Twitter reageren verschillende politici op de aanslag op Peter R. de Vries. "Afschuwelijk Laten we hopen dat hij dit overleeft. Gedachten gaan uit naar familie en vrienden" schrijft Rob Jetten van D66. Jesse Klaver van GroenLinks schrijft: “Wat een afschuwelijk bericht. Mijn gedachten zijn bij Peter en de mensen om hem heen. En verspreid nooit beelden van slachtoffers. Ook nu niet.” Geert Wilders schrijft “Vreselijk!!” reagerend op een tweet van het Parool over het incident.
28.259

bewerkingen

Navigatiemenu