Wikinieuws:Redactieruimte: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4.227 bytes verwijderd ,  8 maanden geleden
k
Robot: 1 onderwerp gearchiveerd naar Wikinieuws:Redactieruimte/Archief/2020 (ouder dan 60 dagen)
k (Robot: 1 onderwerp gearchiveerd naar Wikinieuws:Redactieruimte/Archief/2020 (ouder dan 60 dagen))
}}
__NEWSECTIONLINK__
 
== [[:Categorie:Wikinieuws:Voorzien van bronvermelding]] ==
 
Ik breng dit ook dit nog maar weer heel even onder de aandacht: deze categorie is nog altijd vrij groot, en zou het liefst juist zo klein mogelijk moeten zijn. Het aanzien van Wikinieuws zou er verder door verbeteren. [[Gebruiker:De Wikischim|De Wikischim]] ([[Overleg gebruiker:De Wikischim|overleg]]) 18 jan 2020 17:08 (CET)
:Het is niet gemakkelijk om bronnen van zoveel jaren terug te vinden. Soms zelfs onmogelijk. Ik ken de databank GoPress in België, maar zijn er ook databanken voor Nederland? ps: ik wil nu en dan ook wel een artikeltje schrijven voor dit project. Volgende week voorspellen ze slecht weer, dus dan lijkt het me de ideale moment om opnieuw de handschoen op te nemen. [[Gebruiker:Astenas|Astenas]] ([[Overleg gebruiker:Astenas|overleg]]) 8 mei 2020 00:22 (CEST)
::Zonet Digibron.nl ontdekt, en meteen al een artikel van bronvermelding voorzien! Nog... te gaan :-) [[Gebruiker:Astenas|Astenas]] ([[Overleg gebruiker:Astenas|overleg]]) 8 mei 2020 00:51 (CEST)
:::Bedankt, mooi werk. Ikzelf had hier weinig tijd meer voor, ik focus vooral op het actueel houden van de hoofdpagina. Verder zijn er ook weinig andere actieve gebruikers hier momenteel. [[Gebruiker:De Wikischim|De Wikischim]] ([[Overleg gebruiker:De Wikischim|overleg]]) 8 mei 2020 10:52 (CEST)
::::Bedankt Astenas, alle hulp is welkom als je even of wel langer tijd hebt. Welkom dus! [[Gebruiker:Ymnes|Ymnes]] ([[Overleg gebruiker:Ymnes|overleg]]) 8 mei 2020 19:44 (CEST)
=== [[Gebruiker:Astenas/Bronvermelding]] ===
Op [[Gebruiker:Astenas/Bronvermelding]] plaats ik alle artikelen waar ik geen bronvermelding voor vind. Wellicht kan iemand anders deze artikelen nog eens nagaan, maar wat wordt er gedaan met de artikelen waar absoluut geen bron meer voor te vinden is? [[Gebruiker:Astenas|Astenas]] ([[Overleg gebruiker:Astenas|overleg]]) 11 mei 2020 14:48 (CEST)
:Op zich staan alle nog steeds bronloze artikelen nu al mooi overzichtelijk in [[:Categorie:Wikinieuws:Voorzien van bronvermelding]], vooropgesteld dat alle artikelen waarbij alsnog bronvermelding wordt gevonden uit die categorie worden gehaald. Het is dus wellicht niet echt nodig om nog eens een apart overzicht in je eigen gebruikersruimte aan te leggen, of is dit met een speciale bedoeling?
:Verder heb ik op zich geen problemen met het op termijn verwijderen van de artikelen waarvoor onmogelijk een bron kan worden gevonden (zodat de [[:Categorie:Wikinieuws:Voorzien van bronvermelding]] op den duur dus helemaal niet meer nodig is aangezien die uiteindelijk helemaal leeg zou worden), maar ik stel voor om hier t.z.t. maar iets van een peiling over te houden. [[Gebruiker:De Wikischim|De Wikischim]] ([[Overleg gebruiker:De Wikischim|overleg]]) 11 mei 2020 15:56 (CEST)
::Het lijkt me toch niet zo goed voor dit project (en de uitstraling naar de buitenwereld toe) dat deze artikelen nog langer bronloos blijven. Misschien kan er een taskforce worden opgericht om elke dag een artikelen gezamenlijk onder handen te nemen, dan kan er meteen beslist worden of het artikel wordt behouden of ter verwijdering wordt voorgedragen. [[Gebruiker:Astenas|Astenas]] ([[Overleg gebruiker:Astenas|overleg]]) 11 mei 2020 16:08 (CEST)
:::Je hebt wel een punt, denk ik. Zoals gezegd, ik heb geen echt bezwaar tegen verwijderen. Een strikte voorwaarde is voor mij dan wel dat er eerst heel goed en op alle mogelijke manieren naar bronnen is gezocht. (Kanttekening: het meeste materiaal staat heden ten dage natuurlijk allemaal op internet, al dan niet in gearchiveerde vorm, maar er kunnen nog altijd oude krantenberichten e.d. zijn die tot nu toe nooit gedigitaliseerd zijn. Dat is ook iets wat we hierbij een klein beetje in het achterhoofd moeten houden. M.a.w. zelfs als iets nergens op internet is terug te vinden, hoeft het niet per se ''fake news'' te zijn.) [[Gebruiker:De Wikischim|De Wikischim]] ([[Overleg gebruiker:De Wikischim|overleg]]) 11 mei 2020 18:09 (CEST)
 
==== Taskforce ====
Bij deze voeg ik daad bij woord. Wie wil deelnemen aan de taskforce zich aanmelden op [[Wikinieuws:Taskforce bronnen toevoegen]]. [[Gebruiker:Astenas|Astenas]] ([[Overleg gebruiker:Astenas|overleg]]) 11 mei 2020 16:21 (CEST)
 
== Wikinieuws op Twitter, heeft dat nog zin? Denk het niet ==
<!-- Bericht verzonden door User:Elitre (WMF)@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Elitre_(WMF)/All_wikis_June_2020&oldid=20265886 -->
 
== Denk mee over een nieuwe versie van het Beleid Vriendelijke Ruimtes van Wikimedia Nederland ===
 
Voor alle bijeenkomsten die door Wikimedia Nederland worden georganiseerd geldt het Beleid Vriendelijke Ruimtes (BVR), dit is geënt op de Friendly Space Policy van de Wikimedia Foundation.
 
275

bewerkingen

Navigatiemenu