Nederlanders eten weer meer vlees: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
geen bewerkingssamenvatting
k
k
Over het gehele jaar genomen gaat het om 77,2 kilo vlees per individu, een toename van 0,6 kilo ten opzichte van het jaar ervoor. Hierbij moet wel worden aangetekend dat dit het bruto verbruik betreft, dat wil zeggen dat ook de {{w|bot (anatomie)|botten}} zijn meegenomen in de berekening (het {{w|kadaver|karkas}}gewicht). Deze zijn uiteraard niet goed door de mens te verteren en dienen er dus vanaf te worden getrokken en dan blijft grofweg de helft over wat door de Nederlander jaarlijks naar binnen wordt gewerkt, oftewel zo'n ons per dag. Volgens de dierenactiegroep hebben we nog geen tweederde van deze hoeveelheid vlees nodig, wat neerkomt op ruim 60 gram per dag.
 
Het eten van vlees wordt door diverse zakenfactoren bepaald, zoals de waarde die aan (soorten) voedsel wordt gehecht, de omgang met voedsel en ook de wijze waarop voedsel tot ons komt via winkels en eetgelegenheden. Onder meer reclame speelt bij dit laatste een sturende rol.
 
De dierenactiegroep vermoedt dat de grote toename van buitenshuis eten hier debet aan is. Aan de verkoop van vlees in de {{w|supermarkt}} kan het niet gelegen hebben, daar die een dalende trend vertoont.
17.560

bewerkingen

Navigatiemenu