Naar inhoud springen

Schoonmaker doodgestoken in TivoliVredenburg

Uit Wikinieuws

19 november 2023 

In het poppodium TivoliVredenburg in Utrecht is zondagochtend omstreeks 7:00 bij een steekpartij een dode gevallen. Het slachtoffer is een 41-jarige man die werkzaam was bij een schoonmaakbedrijf dat door het muziekcentrum was ingehuurd. Hulpdiensten die waren uitgerukt met onder meer een traumahelikopter konden niets meer voor hem doen, hij overleed ter plekke.

Afgelopen nacht werden er in het centrum twee evenementen gehouden, een hardcore-feest en een maandelijks feest voor lhbti-ers. Op het moment van het steekincident waren deze evenementen al afgelopen. In het gebouw waren vooral medewerkers van het centrum aanwezig, van wie een deel nog heeft geprobeerd het slachtoffer te helpen. Zij hebben waar nodig nazorg gekregen.

Enkele uren na de steekpartij is de vermoedelijke dader gearresteerd. Het is nog onduidelijk wat deze man in het centrum deed of wat zijn relatie met het slachtoffer was.

Alle evenementen in Tivoli die voor vandaag gepland stonden zijn afgelast, waaronder optredens van Resientie Orkest, Matthew Mole en Weval. Directeur Jeroen Bartelse vond het onder de huidige omstandigheden niet gepast om het programma te laten doorgaan.

Bronnen[bewerken]