Naar inhoud springen

Perazijnzuurgooier opgepakt

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 mei 2017 

Man die vat perazijn liet lekken in ziekenhuis Capelle aan den IJssel opgepakt

De 25-jarige man die vanochtend in een magazijn van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel een ontsmettingsmiddel uit een vat liet lekken, is in zijn woning in Gouda opgepakt. Het blijkt een inhuurkracht te zijn die via een uitzendbureau door het ziekenhuis in dienst was genomen. Direct na het ongeluk is hij de fabriek uit gevlucht zonder het incident te melden, waardoor het enige tijd duurde voordat het lekken van de gevaarlijke stof werd opgemerkt. Er wordt nog onderzocht of hij uit opzet handelde.

Door de lekkende perazijnzuur – dat wordt gebruikt als schoonmaakmiddel – op de grond van het magazijn moesten twee mensen op de intensive care worden opgenomen. Volgens berichten zijn ze buiten levensgevaar.

Peter Draaisma, de bestuursvoorzitter van het ziekenhuis: "Ik vind dit heel ernstig. We kwamen er laat achter omdat degene die het incident veroorzaakte het niet meldde. Het zuur heeft zich kunnen verspreiden en het heeft wel het hele ziekenhuis op z'n kop gezet.En ik wil niet overdrijven, maar de getroffen patiënten die we op de ic hebben liggen, daar zijn wij wel zeer van geschrokken "

Bronnen

[bewerken]