Panama Papers: vier ministers van Financiën spreken in het Parlement

Uit Wikinews
Ga naar: navigatie, zoeken
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinews. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

12 juli 2017 

Landen van de in de Panama Papers genoemde politiek prominente personen

Panama Papers: vier ministers van Financiën spreken in het Parlement

De Duitse, Ierse, Italiaanse en Nederlandse minister van Financiën hebben op dinsdag 11 juli in de enquêtecommissie naar de Panama Papers gesproken.

De vier ministers bespraken de maatregelen die na de openbaringen van de Panama Papers zijn genomen evenals de recente initiatieven van de EU op het gebied van belastingontduiking.

Cquote1.svg Met de internationale uitwisseling van informatie voor de rapportage per land, de vierde richtlijn inzake het witwassen van geld en het nieuwe voorstel voor tussenpersonen en hun verplichtingen in verband met het witwassen van geld.
— Werner Langen, voorzitter van de parlementaire commissie
Cquote2.svg
Cquote1.svg Eerlijk gezegd heeft Nederland te lang deel uitgemaakt van het probleem. In de afgelopen jaren hebben wij belangrijke stappen gezet om belastingfraude, belastingontduiking en het witwassen van geld te bestrijden.
Jeroen Dijsselbloem, Nederlands minister van Financiën
Cquote2.svg

Na onthulling van het Panama Papers-schandaal in april 2016, besloot het Parlement in juni 2016 een enquêtecommissie op te zetten om te beoordelen hoe de Europese Commissie en de lidstaten het witwassen van geld en belastingontduiking bestrijden. Het eindverslag van de commissie moet eind 2017 gereed zijn.

Bron[bewerken]

Licentie

Flag of Europe.svg
De eerste versie van dit bericht is afkomstig van www.europarl.europa.eu, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder vermelding van de URL-link (zie bronvermelding) van de bronpagina van de site. De EU aanvaardt niet zonder meer de strekking van het afgeleide werk.