Panama Papers: vier ministers van Financiën spreken in het Parlement

Uit Wikinieuws
Ga naar: navigatie, zoeken
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinieuws. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

12 juli 2017 

Landen van de in de Panama Papers genoemde politiek prominente personen

Panama Papers: vier ministers van Financiën spreken in het Parlement

De Duitse, Ierse, Italiaanse en Nederlandse minister van Financiën hebben op dinsdag 11 juli in de enquêtecommissie naar de Panama Papers gesproken.

De vier ministers bespraken de maatregelen die na de openbaringen van de Panama Papers zijn genomen evenals de recente initiatieven van de EU op het gebied van belastingontduiking.

Quote begin Met de internationale uitwisseling van informatie voor de rapportage per land, de vierde richtlijn inzake het witwassen van geld en het nieuwe voorstel voor tussenpersonen en hun verplichtingen in verband met het witwassen van geld.
— Werner Langen, voorzitter van de parlementaire commissie
Quote einde
Quote begin Eerlijk gezegd heeft Nederland te lang deel uitgemaakt van het probleem. In de afgelopen jaren hebben wij belangrijke stappen gezet om belastingfraude, belastingontduiking en het witwassen van geld te bestrijden.
Jeroen Dijsselbloem, Nederlands minister van Financiën
Quote einde

Na onthulling van het Panama Papers-schandaal in april 2016, besloot het Parlement in juni 2016 een enquêtecommissie op te zetten om te beoordelen hoe de Europese Commissie en de lidstaten het witwassen van geld en belastingontduiking bestrijden. Het eindverslag van de commissie moet eind 2017 gereed zijn.

Bron[bewerken]

Licentie

Vlag van Europese Unie
Dit bericht is afkomstig van www.europarl.europa.eu. Reproductie is toegestaan volgens de licentie aldaar. Deze pagina mag na plaatsing niet meer inhoudelijk bewerkt worden. De EU aanvaardt niet zonder meer de strekking van afgeleid werk.
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?