Ouders die jongetje een dag in de vrieskou zetten krijgen 5 en 6 jaar gevangenisstraf

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

31 juli 2017 

Ouders die jongetje een dag in de vrieskou zetten krijgen 5 en 6 jaar gevangenisstraf

Een Brusselse rechter heeft een moeder (31) vandaag voor 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat ze in het midden van de winter haar zoontje in de vrieskou liet staan. De stiefvader van het jongetje (21) kreeg 5 jaar gevangenisstraf. De eis van het OM was dubbel zo hoog: 12 en 10 jaar cel.

Het zoontje werd afgelopen 26 december door de stiefvader om 5 uur 's morgens op het balkon gezet. Dit deed hij uit straf omdat het kind een pannenkoek uit de koelkast had gepakt. Ze lieten het kind daar tot 8 uur 's avonds in de vrieskou staan. De moeder krijgt een jaar meer gevangenisstraf omdat zij niets deed om het jongetje weer naar binnen te halen. Ook vond de rechter dat zij vanwege haar oudere leeftijd meer te verwijten valt.

Toen het jongetje onderkoeld en bewusteloos was geraakt, belde het stel zelf naar de hulpdiensten. Bij aankomst probeerden ze er met een smoes af te komen door te zeggen dat hij gevallen was. Het tweelingzusje werd ook onderzocht en bleek mishandeld en ondervoed te zijn. De mishandeling van de kinderen duurde al maanden. Er werden ook al vaker lijfstraffen uitgedeeld, waaronder ijskoude douches of de gehele dag geen eten.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?