Natuurbranden in Californië: ruim 600 vermisten

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

16 november 2018 

Het aantal vermisten als gevolg van de verwoestende natuurbranden in het noorden van de Amerikaanse staat Californië (die de naam Camp Fire (en) hebben gekregen) is fors naar boven bijgesteld en staat nu op ruim 630. Dit hoge aantal vermisten komt vooral doordat het onder de huidige omstandigheden moeilijk is vast te stellen wat er met iedereen die voor de branden op de vlucht sloeg vervolgens is gebeurd. Het betekent dus niet dat al deze personen per se zijn overleden.

Het officiële dodental als gevolg van Camp Fire blijft ook oplopen en staat inmiddels op 63. Daarmee is Camp Fire nu sowieso al de dodelijkste brand in de Californische geschiedenis.

In het zuiden van de staat woeden eveneens branden (hier met de naam Woolsey Fire (en) ) en hier zijn ook al zeker drie doden gevallen.

Langzaamaan wordt ook steeds duidelijker dat er met name door Camp Fire een enorme verwoesting is aangericht. Van het stadje Paradise, waarvan de gebouwen grotendeels van hout waren, is bijna niets meer over. Hier is ook het merendeel van de doden gevallen. Er wordt in de asresten nog volop gezocht naar slachtoffers. Wellicht zal het nooit lukken om van alle slachtoffers iets terug te vinden, door de enorme hitte kunnen sommige lichamen geheel zijn verzengd.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?