Koningin Elisabeth rouwt om overleden paus

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

3 april 2005 

LONDON - Iets over middernacht kwam vanuit Buckingham Palace een reactie vanwege de Britse koningin Elisabeth II op het overlijden van paus Johannes Paulus II.

De koningin sprak haar diepe rouw uit over het overlijden van de paus en herdacht vooral zijn inspanningen voor de wereldvrede en goodwill. Daarnaast sprak ze ook over de inspanningen die hij leverde om de Rooms-Katholieke kerk en de Anglicaanse kerk nauwer tot elkaar te brengen. Hij was de eerste paus in de geschiedenis die in 1982 een bezoek bracht aan het land.

Rowan Williams, de aartsbisschop van Canterbury en spiritueel leider van de Anglicaanse kerk, herdacht de paus als een "gelovige en gebedsvolle vriend".

De zoon en troonopvolger van de koningin, prins Charles sprak over zijn leuke en speciale herinneringen die hij had aan de paus toen hij hem ontmoette in Rome en in het Verenigd Koninkrijk. In zijn eigen communiqué had de prins het ook over zijn dood als een groot verlies. Net als zijn moeder herinnert de prins de inspanningen van de paus voor de wereldvrede, maar ook als iemand met een warme persoonlijkheid.Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?