Infografiek: meertaligheid in Europa

Uit Wikinieuws
Ga naar: navigatie, zoeken
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinieuws. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

19 juli 2017 

Infografiek: meertaligheid in Europa

In een tijd waarin de meeste Europeanen minstens één vreemde taal spreken, biedt het Europees Parlement mensen de mogelijkheid om de procedures in hun eigen taal te volgen.

Meer dan de helft van de Europeanen (54%) kan volgens een Eurobarometer-enquête uit 2012 een gesprek voeren in een vreemde taal. Daarnaast kan 25% minstens twee extra talen kan spreken. Hoewel het Europees Parlement het belang ziet van het leren van talen, is het ook van mening dat mensen hun werk in hun eigen taal moeten kunnen volgen.

Daarom worden alle officiële 24 talen van de EU in het Parlement gebruikt: van Maltees tot Engels en van Iers tot Frans. Zo kunnen de leden tijdens de plenaire vergaderingen in hun eigen taal spreken. Deze debatten worden door tolken vertaald. Deze vergaderingen kunnen ook online met vertolking gevolgd worden. Bovendien kunnen alle documenten in alle talen worden gevonden en kunnen mensen het laatste nieuws van het Parlement op Twitter in hun eigen taal volgen.

Bron[bewerken]

Licentie

Vlag van Europese Unie
De eerste versie van dit bericht is afkomstig van www.europarl.europa.eu, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder vermelding van de URL-link (zie bronvermelding) van de bronpagina van de site. De EU aanvaardt niet zonder meer de strekking van het afgeleide werk.
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?