Gijzeldrama op Amerikaanse school

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

27 september 2006 

Map of USA CO.svg
Gijzeldrama op Amerikaanse school

Een gewapende man heeft ten minste zes mensen gegijzeld op een school in Colorado. Inmiddels zijn vier van hen vrijgelaten en worden nog twee studenten gegijzeld. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om twee meisjes.

Volgens onbevestigde berichten gaat het om een 35-jarige man, mogelijk een ouder van een student op de school. Jacki Kelley, een woordvoerster van de politie kon alleen bevestigen dat het om een meerderjarige man gaat, het zou in elk geval geen student zijn. Ook de motieven voor de gijzeling zijn onduidelijk.

De politie is inmiddels begonnen met onderhandelingen en de hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. De mobiele eenheid is ter plaatse en ook zijn er scherpschutters. Politie-eenheden vanuit andere regio's zijn ook opgeroepen om assistentie te verlenen bij de school.

Ook is de explosie opruimingsdienst ter plaatse nadat de gijzelnemer beweerde een bom bij zich te hebben, er zou ook een verdacht pakketje in of rondom de school zijn gevonden.

Volgens de woordvoerster van de politie, Jacki Kelley, is er direct contact geweest met de dader en zijn de gijzelaars ongedeerd. Het drama speelt zich af op de tweede etage van het gebouw, in een klaslokaal.

De man opende in de school het vuur en schoot in de drukke school om zich heen, wonder boven wonder zouden hierbij geen gewonden zijn gevallen. Nadat de schoten werden afgevuurd werd de school geëvacueerd.

Een andere school, naast Platte Canyon school waar het drama zich voltrekt, is ook geëvacueerd. Andere scholen in de omgeving zijn in een zogenoemde 'lockdown', dat betekend dat niemand het gebouw mag verlaten totdat de situatie veilig is.

Een snelweg die voor de school loopt is volledig afgesloten.

Toen de politie de school bestormde, schoot de man een meisje door het hoofd, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. Het meisje is later in het ziekenhuis overleden.

Zie ook[bewerken]

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?