GEM Westeraam, de VNG en Shell ten onrechte als belanghebbenden TarievenCode aangemerkt

Uit Wikinieuws
Ga naar: navigatie, zoeken

15 augustus 2005 

De directeur Dte heeft GEM Westeraam, de VNG en Shell ten onrechte als belanghebbende bij de vaststelling van de TarievenCode aangemerkt

De TarievenCode bevat de tariefstructuur en de voorwaarden die de netbeheerders in acht moeten nemen bij het in rekening brengen van de kosten bij hun afnemers. Tegen de wijziging van de TarievenCode bij besluit van 20 augustus 2004 hebben onder meer GEM Westeraam Beheer en GEM Westeraam Elst, de VNG en Shell Nederland Raffinaderij en Shell Nederland Chemie bezwaar gemaakt. Nadat de directeur Dte die bezwaren deels gegrond en deels ongegrond heeft verklaard, is beroep ingesteld bij het College.

Ter zitting heeft de directeur Dte alsnog het standpunt ingenomen, dat de bezwaren ten onrechte ontvankelijk zijn verklaard. Het College heeft in zijn uitspraak van 6 juli 2005 in gelijke zin geoordeeld en daarbij ten aanzien van GEM Westeraam, een ontwikkelaar van een grote VINEX-locatie, overwogen dat het GEM Westeraam aan een individueel, van andere afnemers van aansluitingen voor straatverlichting te onderscheiden, belang ontbreekt, zodat zij niet als belanghebbende kan worden aangemerkt. Ditzelfde geldt voor Shell, wiens belang zich niet in rechtens relevante mate onderscheidt van dat van andere grote elektriciteitsafnemers. Wat de VNG betreft, heeft het College vastgesteld dat de statuten van de vereniging onvoldoende aanknopingspunten bevatten om aan te kunnen nemen dat de VNG op grond daarvan als doelstelling heeft het behartigen van de collectieve belangen van de Nederlandse gemeenten.

Bronnen[bewerken]

College van Beroep voor het bedrijfslevenZelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?