Expert is bang voor de informatiemaatschappij

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 april 2007 

Expert is bang voor de informatiemaatschappij

Volgens opiniepeiler en auteur Maurice de Hond in de Volkskrant van woensdag 11 april 2007:

  • Titel: Expert is bang voor de informatiemaatschappij
  • Inleiding: "Door de bijdragen van anderen te accepteren, ook als zij formeel geen expert zijn, kan de kwaliteit van het werk alleen maar toenemen", vindt Maurice de Hond.
  • Citaat: "Op internet zie je hoe op allerlei manieren kennis door en voor burgers wordt ontsloten. Wikipedia is een goed voorbeeld. Een encyclopedie die niet op de traditionele door een expert is gemaakt, maar door mensen die elkaar niet kennen, maar wel veel menen te weten over een bepaald onderwerp, en samen tot iets komen wat zich minimaal kan meten met het werk van een expert. Aanvankelijk werd in de traditionele media sterk afgegeven op zowel het principe als de kwaliteit van Wikipedia. Inmiddels heeft dit experiment bewezen minstens zo goed en compleet te zijn als een traditionele encyclopedie. Maar nog steeds zijn er velen in de politiek en de 'oude media' die burgers beschrijven alsof ze vooral uit Tokkies bestaan, met weinig kennis van zaken en een gebrek aan betrokkenheid."

(N.B. deze bijdrage is een reactie op artikel/serie 'Zeven Hoofdzonden' op Paaszaterdag (7 apr. 2007) c.q. column over erfzonde Hoogmoed in de Volkskrant.)

Colofon[bewerken]

In de Volkskrant van woensdag 11 april 2007: Bijdrage van Maurice de Hond, Titel: Expert is bang voor de informatiemaatschappij - (auteur: Maurice de Hond), 85e jaargang-nummer 25193 (woe. 11 apr. 2007) - pag. 10 - rubriek: Forum (7 kolommen, geen foto)

Bronnen[bewerken]

Wikimedia nederland.svg
Dit artikel vermeldt Wikimedia of één van de deelprojecten hiervan. Gelieve op te merken dat Wikinieuws zelf een deelproject van Wikimedia is.
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?