De Nooijer speler van het jaar

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

17 december 2005 

Oranje heeft zaterdag in Chennai twee belangrijke individuele hockeyprijzen in de wacht gesleept. Teun de Nooijer (Bloemendaal) werd gehuldigd als beste speler van het jaar.

Ploeggenoot Robert van der Horst (Oranje Zwart) werd uitgeroepen tot het grootste talent van 2005. Beide spelers van het Nederlands elftal kregen van hun collega's bij de Champions Trophy in India de meeste stemmen.

Ploeggenoot Robert van der Horst (Oranje Zwart) werd uitgeroepen tot het grootste talent van 2005. Beide spelers van het Nederlands elftal kregen van hun collega's bij de Champions Trophy in India de meeste stemmen. Het is de tweede keer dat de Nooijer de prijs krijgt. Eerder viel hem die eer in 2003 te beurt."Toen wist ik vooraf dat ik had gewonnen, omdat ik speciaal voor de uitreiking naar Australië moest. Nu had ik het echt niet verwacht. Dat maakt het des te leuker."

De Nooijer is na Stephan Veen (1998 en 2000) de tweede Nederlandse hockeyer die de prestigieuze titel voor de tweede keer in ontvangst mocht nemen. De internationale hockeyfederatie (FIH) begon met de uitverkiezing in 1998. ,,Het is heel speciaal voor het Nederlandse hockey dat Robert van der Horst de andere prijs heeft gewonnen, merkte De Nooijer op.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?