Naar inhoud springen

De Bloedbruiloft zal 32ste editie Filmfestival Gent afsluiten

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

3 september 2005 

De nieuwste van Dominique Deruddere, De Bloedbruiloft, wordt de slotfilm van het 32ste Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent. De film is gebaseerd op "Lune De Guerre" van Hermann & Van Hamme. Het internationaal gerenommeerde filmefstival zal plaatsvinden van 11 tot 22 oktober. De film zal dus vertoond worden op zaterdag 22 oktober, om 20u00, in het Kinepolis-complex in Gent. Het grote publiek kan hem vervolgens vanaf woensdag 26 oktober in de Belgische bioscopen zien.

In De Bloedbruiloft wordt het verhaal verteld van een jong koppel op hun huwelijksdag. De familie en het koppel worden verwacht in een landelijke herberg voor een feestmaal. Wanneer de vader van de bruidegom echter een discussie uitlokt over een bedorven voorgerecht, draait het huwelijksfeest uit op een nachtmerrie. Ten slotte steekt een oude vete de kop op en verhit de gemoederen nog meer. Het resultaat zou een spannende en humoristische film moeten zijn.

Dominique Deruddere en Jean Van Hamme schreven het scenario naar de strip "Lune De Guerre" van Hermann & Van Hamme, gepubliceerd door Editions Dupuis. U kent Hermann Huppen als de tekenaar van Jeremiah, Jean Van Hamme als de scenarist van o.a. XIII, Largo Winch en Thorgal. De film wordt geproduceerd door maar liefst drie maatschappijen: Fanes Films (Das Experiment), MMG (Flikken, De Zaak Alzheimer) en Typhoon.

Bronnen[bewerken]