Akkoord EU-Cuba eerste stap naar sterkere betrekkingen, zegt Elena Valenciano

Uit Wikinews
Ga naar: navigatie, zoeken
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinews. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

4 juli 2017 

Akkoord EU-Cuba eerste stap naar sterkere betrekkingen, zegt Elena Valenciano

Naar verwachting zal het Europees Parlement deze week groen licht geven voor het eerste akkoord tussen de Europese Unie en Cuba. Elena Valenciano hoopt dat dit zal bijdragen tot sterkere betrekkingen.

Cquote1.svg We zullen de betrekkingen met Cuba normaliseren ... een eerste stap voor betrekkingen die in de toekomst sterker moeten worden ... Het zal de betrekkingen tussen Europese bedrijven en Cuba, de dialoog tussen intellectuelen, studenten en de mogelijkheid van uitwisseling tussen Europese en Cubaanse studenten vergemakkelijken.
— Elena Valenciano (Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten, Spanje), rapporteur voor het verslag
Cquote2.svg

Valenciano denkt dat de overeenkomst zal bijdragen tot een betere samenwerking tussen EU en Cuba, met voordelen voor burgers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, en voor verbetering van de mensenrechtensituatie.

Bron[bewerken]

Licentie

Flag of Europe.svg
De eerste versie van dit bericht is afkomstig van www.europarl.europa.eu, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder vermelding van de URL-link (zie bronvermelding) van de bronpagina van de site. De EU aanvaardt niet zonder meer de strekking van het afgeleide werk.