Naar inhoud springen

Aardvarken komt om in brand London Zoo, stokstaartjes worden vermist

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

23 december 2017 

Aardvarken
stokstaartjes

Aardvarken komt om in brand London Zoo, stokstaartjes worden vermist

Zaterdagmorgen is brand uitgebroken in de London Zoo in het Verenigd Koninkrijk. Een aardvarken kwam daarbij om. Vier stokstaartjes zijn vermist. Een cafetaria en winkeltje brandden volledig uit, en het vuur sloeg ook over naar een kinderboerderij.

72 brandweermannen en 10 bluswagens kwamen aan te pas om de vlammenzee te bestrijden. Na drie uur had de brandweer de situatie onder controle. Eén persoon werd naar het ziekenhuis overgebracht ten gevolge van het inademen van rook. Zeven andere mensen werden ter plaatste verzorgt.

Het aardvarken dat omkwam in de brand was de negenjarige Misha. De stokstaartjes Robbie, Norman, Billy en Nigel worden nog vermist: "het is momenteel onmogelijk tot bij de kooien van de stokstaartjes te komen" zegt de dierentuinwoordvoerder. Zij zijn vermoedelijk ook omgekomen in de brand.

Bronnen[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « England: Fire at London Zoo kills aardvark, meerkats believed dead », afkomstig van Wikinieuws (en) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 24 december 2017.