2021-01 Nieuwsbrief Wikimedia België

Uit Wikinieuws
Nieuwsbrief januari 2021

Wiki Loves Heritage 2020 en de Public domain dag[bewerken]

De prijsuitreiking van Wiki Loves Heritage 2020 heeft plaats tijdens de public domain dag op 2 februari, via video conferencing. Je kan inschrijven via een web formulier (je mag als organisatie "Wikimedia België" vermelden). Je ontvangt dan een link naar de video conferentie.

Een nieuw jaar[bewerken]

We wensen jullie een gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid, ondanks corona. Nieuwjaar is in alle stilte gepasseerd. We proberen een zo normaal mogelijk leven te hebben. Maar tot nu toe moeten alle vergaderingen en activiteiten nog altijd via videoconferencing plaatsvinden. Homeworking is de standaard. Dit maakt het natuurlijk moeilijk om projecten op te zetten en te begeleiden.

Wikipedia bestaat 20 jaar[bewerken]

Op 15 januari bestond Wikipedia 20 jaar. En dit werd gevierd. Wikipedia is veelvuldig in de krant, op de radio en op het TV nieuws gekomen. Maar het werk is nog niet klaar. We hebben nog veel werk voor de boeg om onze projecten kenbaar te maken bij het brede publiek en bij gespecialiseerde instellingen en verenigingen. Maar we zijn op de goede weg. De manier van werken via Wikidata, Wikipedia en Wikimedia Commons spreekt verschillende culturele organisaties, universiteiten en erfgoedverenigingen aan.

Op 15 januari kregen 10 partners de gelegenheid om zichzelf voor te stellen via een videoconferentie. Je vindt hier 5 van de presentaties plus een video opname van de volledige sessie.

Wiki Women Design[bewerken]

Op 11 en 14 december 2020 mochten we we 60 en 90 studenten architect en kunsthistorici in het kader van het project Wiki Women Design verwelkom om hen te leren hoe ze een Wikipedia pagina met goed gevolg kunnen schrijven. Er werden een 50-tal pagina’s geschreven in verschillende werkgroepen.

Vanaf maart worden nog een tiental edit-a-thons georganiseerd.

Iedereen Leest[bewerken]

Iedereen Leest werkt samen met Wikimedia België, meemoo, Villa Verbeelding en het Letterenhuis om de kwaliteit en het aantal artikels over jeugdliteratuur op Wikipedia te verhogen. Dit project heeft als doel Wikipedia te verrijken met content over relevante (Vlaamse) jeugdauteurs- en illustratoren zodat deze representatief is voor het huidige literaire veld.

Gedurende de jeugdboekenmaand in maart worden 4 edit-a-thons georganiseerd.

Jaarprogramma[bewerken]

Wij hebben je nodig om ons jaarprogramma te kunnen verwezenlijken. Cultuur, erfgoed, onderwijs, opleiding, musea, vrijwilligers, vormen de bijzonderste plannen.

Fiscale gift via de Koning Boudewijnstichting[bewerken]

Het Fonds Vrienden van Wikimedia België is erkend door de Koning Boudewijnstichting. Uw giften worden gebruikt om de door het Fonds goedgekeurde projecten van Wikimedia België te financieren.

Giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven u in principe een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag.

Contacteer ons[bewerken]

Wikimedia België vzw
BE 0563.775.480 - RPR Brussel
Antwerpselaan 40, B-1000 Brussel (enkel op afspraak)
www.wikimedia.be
info-at-wikimedia.be
+32 471 82 20 26
Google Meet

Bron[bewerken]

Licentie

Logo Wikimedia België De eerste versie van dit bericht is afkomstig van be.wikimedia.org, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Reproductie is toegestaan onder de licentie Creative Commons Attribution-ShareAlike